ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ντίνα, καλεί… Καμπόσο, ζητώντας του να αφήσει τα λόγια και να προχωρήσει σε έργα!

0

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΕΔ ΓΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Για εμπαιγμό κάνει λόγο σχολιάζοντας τα… επεισόδια στο «σήριαλ» της διαχείρισης των απορριμμάτων, η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, βάζοντας τα δεδομένα σε χρονική σειρά, με ιεραρχία και τάξη, ξεκαθαρίζοντας αρχικά πως δεν μπορεί να συγκρίνονται ανόμοια πράγματα, όπως είναι η προσωρινή, με την ολοκληρωμένη διαχείριση!

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΕΡΓΟ ΜΕ ΣΔΙΤ

«Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχει κριθεί πρωτοποριακό, φιλικά περιβαλλοντικό και το πιο οικονομικό από το Ελεγκτικό Συνέδριο, από το Συμβούλιο Επικρατείας, από το υπουργείο Περιβάλλοντος και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός. Έχει μάλιστα κριθεί ότι προασπίζει το δημόσιο συμφέρον και ότι δεν υπηρετεί προσωπικές μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή στρατηγικές. Οποιεσδήποτε ανόμοιες συγκρίσεις του με έργα προσωρινής διαχείρισης αποκαλύπτουν την προσπάθεια εμπαιγμού των πολιτών, απ’ όπου και αν γίνεται», δήλωσε με νόημα φωτογραφίζοντας κυρίως το δήμαρχο Άργους – Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο, ο οποίος μέχρι και σε… διάγγελμα προχώρησε για να βάλλει κατά Περιφέρειας και Δήμου Καλαμάτας, η κα Νικολάκου. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, στάθηκε ειδικά, στο θέμα της νομιμότητας, όσο και του κόστους. «Το έργο μας παραμένει η μοναδική και πιο οικονομική λύση, που υπακούει στη νομιμότητα και συνάδει με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία. Τα μεγάλα ψέματα για το κόστος του σχεδίου της Περιφέρειας έχουν καταρρεύσει πανηγυρικά μετά και την επίσημη απάντηση στη Βουλή του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ότι το έργο της Πελοποννήσου είναι το πιο μεγάλο και ταυτόχρονα το πιο οικονομικό για τον πολίτη (69,3 ευρώ/τόνο για ολοκληρωμένη διαχείριση)», αναφέρει η κα Νικολάκου, που δίνει και πολιτική διάσταση στο θέμα. «Αξίζει να σημειωθεί ότι η απάντηση αυτή, δόθηκε από υπουργό της Κυβέρνησης, η οποία είναι πολιτικά απέναντι από την περιφερειακή αρχή.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Απευθύνουμε κάλεσμα ευθύνης και σοβαρότητας, αλλά και τελευταία προειδοποίηση, να σταματήσει η όποια προσπάθεια εκμετάλλευσης του έργου της Περιφέρειας για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών», δηλώνει η Ντίνα Νικολάκου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον κ. Καμπόσο. «Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο οποίος εμφανίζεται ως «ο ήρωας – υπερασπιστής των αδυνάτων πολιτών του», ας μας εξηγήσει γιατί δεν προχωρά στην υλοποίηση του σχεδίου του και αυτοπεριορίζεται σε ανούσιους και διχαστικούς επικοινωνισμούς; Κύριε δήμαρχε, φίλε Δημήτρη προχωρήστε στα έργα και αφήστε τα λόγια», προτρέπει, καταλήγοντας με νόημα η θεματική αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply