ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πόσο άλλαξαν τα πράγματα ανάμεσα σε 2013 – 2017   

0

 «Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ψηφοφορία επί της  πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναδείξει περισσότερο ενισχυμένη την κυβερνητική πλειοψηφία με τη συσπείρωση των βουλευτών που την απαρτίζουν.

ΑΥΤΟ σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί, στην ουσία, σε παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ζήτημα όμως για την κυβέρνηση είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και από τους Ελληνες πολίτες.

AYTO θα κριθεί το επόμενο διάστημα σε δύο μέτωπα

ΠΡΩΤΟΝ, από τη διαπραγμάτευση με την τρόικα την αποφυγή πρόσθετων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα, τα οποία δεν αντέχουν ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία.

ΚΑΙ, δεύτερον, σε εσωτερικό επίπεδο με την κατάθεση του Προϋπολογισμού και την προώθηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών.

ΟΠΩΣ αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός, το 2013 ήταν η χειρότερη φορολογικά χρονιά για τους πολίτες, με τη συσσώρευση και των τελών ακινήτων των προηγούμενων ετών, ενώ υπολογίζεται ότι οι απώλειες των εισοδημάτων έχουν φθάσει το 40%.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ καλείται να αποδείξει εμπράκτως ότι και το 2013 μπορεί να αποτελέσει την τελευταία χρονιά ύφεσης και η κοινωνία, επιτέλους, να ανακουφιστεί από την ασφυκτική πολιτική λιτότητας.»

***

ΚΥΡΙΟ άρθρο στον «Τύπο της Κυριακής» στις 10 Νοεμβρίου 2013 το κείμενο που προηγήθηκε φίλτατοι και αφήνω τα συμπεράσματα στην κρίση σας.

ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ που μεσολάβησαν μόνο κυβέρνηση άλλαξαν ενώ οι εξελίξεις συνεχίζουν να πορεύονται στο ίδιο θλιβερό μνημονιακό μοτίβο.

ΓΙΑ ΝΑ φτάσουμε στην σημερινή πραγματικότητα, με τέσσερα πλέον μνημόνια πάνω μας και το φορτίο τους  να γίνεται ολοένα και πιο δυσβάσταχτο.

ΠΡΟΣΕΧΟΝΤΑΣ τις λεπτομέρειες του άρθρου εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ανεξάρτητα από την πολιτική του θέση πως μόνο η χρονολογία αλλάζει και θα μπορούσε να γραφτεί και σήμερα μιας και ισχύουν όλα όσα αναφέρει.

ΟΥΤΕ το 2013 ήταν η τελευταία χρονιά της ύφεσης ούτε και το 2017 είναι.

ΚΑΙ μπορεί να θεωρείται θετική εξέλιξη ότι βγήκε η χώρα στις αγορές, αλλά η πορεία για την έξοδο από την κρίση είναι ακόμα πολύ μακρυά και επώδυνη.

ΟΣΟΝ αφορά τους πολίτες η συρρίκνωση των εισοδημάτων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη.

 

Θανάσης Παντές 

93 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply