ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναζητώντας την ευτυχία σε έναν Αυτοσχέδιο Μηχανισμό

0

ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να αναζητηθεί η ευτυχία;

ΝΑΙ δηλώνει ο Βασίλης Π. Φλώρος με το βιβλίο του «Αυτοσχέδιος Μηχανισμός Ευτυχίας», που πρόσφατα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Δυτικές Ινδίες.

ΤΟ ενδιαφέρον στην πρόταση του συγγραφέα είναι το βιβλίο του, είναι μυθιστόρημα και εκ πρώτης όψεως η υπόθεση απλή.

Ο ΗΡΩΑΣ που πρόσφατα έχει χωρίσει, ύστερα από μια μακροχρόνια σχέση, γνωρίζει σε ένα καφέ έναν παράξενο όσο και σαγηνευτικό τύπο, που όλοι ξέρουν με το όνομα Αυτός.

ΑΥΤΟΣ ο τύπος λοιπόν, είναι που καλεί τον ήρωα του μυθιστορήματος να αναμετρηθεί με τις ισορροπίες του και να τις απορρίψει αναζητώντας τελικά τον εαυτό του.

Η ΡΟΗ του βιβλίου είναι εντυπωσιακή, αφού από ποιητική ελεγεία γίνεται ερωτικό μανιφέστο και συγχρόνως μια ιστορία μυστηρίου και έρευνας σε μεταφυσικό πεδίο.

ΚΙ ΟΛΑ αυτά για να καταλήξει τελικά να γίνει ένας Αυτοσχέδιος Μηχανισμός Ευτυχίας.

ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ πομπώδες ασφαλώς και όντως είναι, συγχρόνως όμως η δύναμη της ποιητικής του είναι τόσο έντονα σαγηνευτική που προσκαλεί και προκαλεί τον αναγνώστη να προβληματιστεί πάνω στις μέχρι τώρα βεβαιώσεις του.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ένα εύκολο βιβλίο βέβαια, ούτε και προσφέρεται για αναγνώστες της παραλίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ωστόσο ένα βιβλίο για στοχαστικές αναγνώσεις που μπορούν να κινητοποιήσουν πολλές ιδέες στον σκεπτόμενο αναγνώστη.

Η ΕΥΤΥΧΙΑ βέβαια θα παραμείνει το αιώνιο ζητούμενο και το ποθούμενο μια στιγμής να συναντηθεί με κάποια άλλη για πολλές φορές.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

 

Θανάσης Παντές

 

103 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply