ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 65χρονος που κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκων!

0

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής 3.000 ευρώ ως εγγύηση, αφέθηκε πριν από λίγο, ο 65χρονος που συνελήφθη στην Καλαμάτα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Για τον 65χρονο, είχε σχηματιστεί δικογραφία από τη διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία διερευνούσε την υπόθεση έχοντας αξιοποιήσει στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και έχουν εκδιωχθεί, το γνωστό NCMEC, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ. Το Κέντρο αυτό, εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων. Από την άμεση έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, αντιστοιχούσαν στο σπίτι του 65χρονου, με τους αστυνομικούς που έσπευσαν να κατάσχουν 7 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης, τα οποία εστάλησαν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η εμπλοκή του 65χρονου στην υπόθεση, ταυτοποιήθηκε, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία και το γεγονός μούδιασε την τοπική κοινωνία που δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει στο άκουσμα της είδησης! Ο 65χρονος οικογενειάρχης που και χθες στην απολογία του, είχε στο πλευρό του, μέλη της οικογένειάς του, δεν είχε δώσει δικαιώματα και ήταν ένας άνθρωπος, υπεράνω υποψίας!

Ο 65χρονος ανακρίθηκε παρουσία του συνηγόρου του Γιώργου Ράλλη και φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων, άγνοια Νόμου! Όπως παραδέχθηκε, πριν από ένα περίπου χρόνο, ήταν σε ένα Chat room γενικού περιεχομένου, χωρίς να συνομιλεί με κάποιον. Τότε, αναρτήθηκαν από άγνωστους, φωτογραφίες οι οποίες είχαν πράγματι, πορνογραφικό περιεχόμενο ανηλίκων και ο 65χρονος, φέρεται να «πάτησε» από περιέργεια, μια μόνο από αυτές, στην οποία, χωρίς να γνωρίζει, έκανε διπλό «κλικ» με αποτέλεσμα να «ανέβει» στον ίδιο διαδικτυακό τόπο και να αποθηκευτεί! Έτσι, μετά από καιρό, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται από τα εξειδικευμένα κέντρα, βρέθηκαν τα ίχνη και κινήθηκε η σχετική διαδικασία! Μετά, τη χθεσινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Leave a Reply