ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λόγια του αέρα των πολιτικών τα λόγια!!!

0

«ΑΠΟ ΤΗΝ πρώτη στιγμή η κυβέρνηση Συρανέλ επιδόθηκε στην άσκηση επικοινωνιακής πολιτικής, που είναι ομολογουμένως και το δυνατό της σημείο.

ΦΤΩΧΗ στα έργα ουσίας και στις επιδόσεις, αλλά εξαιρετικά δημιουργική σε αφηγήματα, τρικ, λόγια, ψέματα και αντιπερισπασμούς, συνεχίζει απτόητη να βασίζει την ύπαρξή της σε δύο άξονες:

 Ο ΠΡΩΤΟΣ είναι η επίμονη προσφυγή σε παλαιοκομματικές πελατειακές μεθόδους, που κρατούν τη χώρα αγκυλωμένη στο μοντέλο του παρελθόντος, που την κατέστρεψε.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ είναι, αφενός, η αέναη επινόηση αφηγημάτων, προκειμένου να δημιουργεί προσδοκίες, αδιαφορώντας για τη μαθηματική βεβαιότητα ότι αυτές θα διαψευσθούν και, αφετέρου, η ταυτόχρονη συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της εικόνας της, χωρίς όμως πραγματικό περιεχόμενο.

ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ του αφηγήματος των ημερών είναι οι διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία της και δεν θα προσφύγει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο του 2018, όπως πολλοί πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν και η αντιπολίτευση εύχεται.

ΕΞΑΛΛΟΥ, είναι πολλές οι φορές που απρόσμενες εξελίξεις επιβάλλουν πρόωρες εκλογές.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, λοιπόν, είναι ποιοι είναι οι πραγματικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης και αυτό το γνωρίζουν ο Αλ. Τσίπρας και το πολύ στενό επιτελείο του

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ασχέτως των κυβερνητικών διαβεβαιώσεων, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η κυβέρνηση αποβλέπει στην εξάντληση της τετραετίας.

ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ, όμως, εάν διαπιστώσει ότι καταποντίζεται το φθινόπωρο του 2018, για να παραμείνει στην εξουσία μερικούς μήνες περισσότερο.»

***

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ συνηθίζουν να δίνουν διαβεβαιώσεις που δεν σημαίνουν τίποτα επί της ουσίας.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ βέβαια είναι όσο πιστευτοί γίνονται από τους πολίτες που πλέον έχουν εθιστεί στις λογοίς διαψεύσεις, που προκύπτουν εκάστοτε πολιτικές διαβεβαιώσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ του Άγγελου Στάγκου, από το οποίο και τα αποσπάσματα που προηγήθηκαν είναι θεωρώ χαρακτηριστικό.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ κρίνονται δυστυχώς αναξιόπιστοι εδώ και πάρα πολύ καιρό, και μέσα στον κυκεώνα της κρίσης μάλιστα χωρίς κανένα ενδοιασμό από τους απογοητευμένους πολίτες.

ΑΠ’ ΑΥΤΗ την διαπίστωση που πλέον τείνει να εξελιχθεί σε θλιβερό κανόνα, δεν ξεφεύγουν δυστυχώς και ο σημερινοί κυβερνώντες.

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ως πότε βέβαια, αφού η δυσφορία εντείνεται.

ΠΑΡ’ ΟΛΑ αυτά οι σημερινοί κυβερνώντες είναι τυχεροί, αφού οι επίδοξοι να τους διαδεχθούν δεν πείθουν ότι είναι ικανοί να τα καταφέρουν καλύτερα αν εκλεγούν. Ιδωμεν!

 

Θανάσης Παντές

99 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply