ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον ανακριτή σήμερα ο 65χρονος με την κατηγορία για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου!

0

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Φιλήσυχος και υπεράνω κάθε υποψίας ο 65χρονος Π.Μ. ο οποίος εργαζόταν ως τεχνικός εγκαταστάσεων στον ΟΤΕ και συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου, ύστερα από δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος του, η διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο 65χρονος οικογενειάρχης που σήμερα το πρωί θα οδηγηθεί στον ανακριτή, δραστηριοποιείτο ενεργά στο χώρο του ποδοσφαίρου όπου υπάρχουν εκτός από νέοι και πολλά παιδιά! Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, αξιοποίησε στοιχεία του Εθνικού Κέντρου για τα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και έχουν εκδιωχθεί το γνωστό NCMEC, το οποίο εδρεύει στις ΗΠΑ και εντόπισε ηλεκτρονικά ίχνη χρήστη, που απέκτησε πρόσβαση σε ιστοσελίδα διαδικτύου και υπερφόρτωσε φωτογραφικό υλικό πορνογραφίας ανηλίκων! Από την άμεση έρευνα που έγινε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, αντιστοιχούσαν στο σπίτι του 65χρονου στην Καλαμάτα. Εκεί, έσπευσαν αστυνομικοί που βρήκαν και κατέσχεσαν 7 σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή και 2 φορητά μέσα αποθήκευσης, τα οποία εστάλησαν στη διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση. Η εμπλοκή του 65χρονου στην υπόθεση, ταυτοποιήθηκε όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία και το γεγονός έχει μουδιάσει την τοπική κοινωνία που δεν μπορεί να πιστέψει στο άκουσμα της είδησης!

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ  ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΨΙΑΖΕΤΑΙ ΑΣΕΛΓΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Η Αστυνομία καλεί όσους υποψιάζονται ή έχουν ενδείξεις πως κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων να δράσουν απευθυνόμενοι στους αρμόδιους φορείς.

  • Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
  • Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
  • Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακολούθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση!

Leave a Reply