ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μήνυμα Τατούλη προς Καμπόσο για τα σκουπίδια κατά τα εγκαίνια του εμβληματικού έργου του λιμανιού στο Γύθειο

0

Νέα δεδομένα στον… αγώνα δρόμου με στόχο την κατάκτηση της ανάπτυξης, δημιουργεί γενικότερα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το νέο λιμάνι του Γυθείου, το οποίο εγκαινιάστηκε σε μια φαντασμαγορική τελετή, παρουσία εκπροσώπων φορέων.

Από εκεί, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης άλλωστε, έστειλε πολιτικό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, τονίζοντας πως «η περιφερειακή αρχή, είναι παρούσα και πρόθυμη να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών». Με αφορμή τα εγκαίνια του λιμανιού, πραγματοποιήθηκε στο Γύθειο, που πρόσφατα δοκιμάστηκε από τις καταστροφικές πυρκαγιές, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τον κ. Τατούλη να ευχαριστεί για τη συνεργασία, το Δήμο Ανατολικής Μάνης, που όπως είπε, δίνει την απάντηση στο διακύβευμα που προτάσσει τη σωτηρία του τόπου, από την προσωπική ή κομματική επιβίωση, και την ανάγκη συστράτευσης όλων υπό το πρόσταγμα του ανιδιοτελή πατριωτισμού.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΘΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ
«

Είμαστε περήφανοι για το έργο μας, γιατί συνεχίζουμε να υλοποιούμε αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τους πολίτες, στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού της Πελοποννήσου» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια έχει δημοπρατήσει τη μελέτη για την ολοκλήρωση του άξονα Γύθειο – Αρεόπολη- Γερολιμένας – Άγιος Νικόλαος – Στούπα – Καρδαμύλη, ώστε να ενοποιηθεί η Μάνη με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Το έργο αυτό άλλωστε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη Μεσσηνία και τον τουρισμό, καθώς η Μάνη, διαχρονικά, κρατά τα… σκήπτρα της επισκεψιμότητας!
Ο περιφερειάρχης, ανακοίνωσε επίσης πως μετά από συνεργασία με τους δημάρχους της Μάνης, ολοκληρώνεται η μελέτη του δρόμου Μηλιά – Γιάτρισσα, ώστε τέλος Σεπτέμβρη να δημοπρατηθεί η υλοποίηση του έργου και ότι η Περιφέρεια, μετά τα εγκαίνια του δρόμου Νεάπολη – Μονεμβασιά, έχει ήδη προετοιμάσει την ολοκλήρωση του τμήματος Μονεμβασιά – Άγιος Φωκάς. Ειδική αναφορά έκανε και στο νέο Μουσείο Σπάρτης, για το οποίο είχε μεριμνήσει ως υπουργός Πολιτισμού.

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ  …ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ

Με αφορμή τα όσα ακούγονται, λέγονται και γράφονται, αλλά και τα… διαγγέλματα Καμπόσου, για το καυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου από την «έδρα» του δημάρχου Άργους – Μυκηνών, έδωσε τη δική του απάντηση, κάνοντας λόγο για ψέματα! «Τέλος στα παραμύθια. Ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαδημητρίου έδωσε ξεκάθαρη απάντηση στη Βουλή για το θέμα αυτό, παραδεχόμενος ότι είναι το πιο φθηνό με 69 ευρώ/τόνο, το πιο φιλικό για το περιβάλλον και το πιο αναπτυξιακό έργο, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνησή του, ήταν εχθρική απέναντι στο έργο αυτό», ανέφερε ο κ. Τατούλης τονίζοντας ότι «όποιος έχει σχέδιο, που να τηρεί τον ΕΣΔΑ και τον ΠΕΣΔΑ να το υλοποιήσει», καλώντας να σταματήσουν τα ψέματα ότι η Περιφέρεια δε συνεργάζεται με τους Δήμους. «Το έργο αυτό έχει γίνει σε απόλυτη συνεργασία με τους Δήμους, οι οποίοι ωστόσο πρέπει να αποφασίσουν τι πρέπει να γίνει. Η Περιφέρεια είναι ξεκάθαρη στο σχέδιό της. Απ’ την άλλη πλευρά θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί που παραγνωρίζουν ότι το μοντέλο που εμείς φέραμε υιοθετήθηκε στο σύνολο της χώρας, με το παράδοξο ωστόσο να έχουν υπογραφεί άλλα αντίστοιχα έργα και όχι αυτό της Πελοποννήσου, παρότι ήταν το πρώτο, εδώ και τρία χρόνια, σε ωριμότητα», δήλωσε ο κ. Τατούλης φωτογραφίζοντας κυρίως το Δημήτρη Καμπόσο, ενώ έκλεισε τις αναφορές του στο τραγικό δυστύχημα του Ευρώτα. «Απευθύνω έκκληση να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ως απαραίτητη προϋπόθεση για να μην έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών», είπε καταληκτικά ο περιφερειάρχης.

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Τέλος, όσον αφορά στη φαντασμαγορική τελετή των εγκαινίων του λιμανιού του Γυθείου, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιήθηκε και η σύσκεψη του Σώματος, παρευρέθησαν πολλοί εκπρόσωποι φορέων. Τα εγκαίνια του έργου που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007 – 2013 και υπεγράφη τον Ιούλιο του 2012, με φορέα υλοποίησης την  Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τέλεσε ο μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος. Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση της επέκτασης του λιμένα Γυθείου, που όπως έιπε αποτελούσε ένα όνειρο γενιών για το Γύθειο και πλέον πρόκειται για ένα έργο ανάπτυξης για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο γενικότερα. Η κα Τζανετέα δήλωσε ότι με την επέκταση του λιμένα εκσυγχρονίζεται το λιμάνι του Γυθείου καθώς επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των επιπέδου εξυπηρέτησης των χρηστών, τόσο ως προς το μέγεθος των πλοίων που θα έχουν την δυνατότητα ελλιμενισμού, όσο και ως προς τις υπόλοιπες συνοδευτικές χρήσεις του λιμένα. Πιο συγκεκριμένα στην επέκταση του προσήνεμου μόλου  συνολικού μήκους  είναι δυνατή η πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων μέχρι 200μ. στο ανατολικό κρηπίδωμα και μέχρι 150 μέτρα στο Δυτικό κρηπίδωμα. Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η κατασκευή της επέκτασης, ήταν ένα ιδιαίτερα τεχνικά δύσκολο και εξειδικευμένο έργο και δήλωσε πως στόχος της Περιφέρειας πλέον, είναι η σύνδεση του λιμανιού Γυθείου με την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, οι βουλευτές Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης και Αθανάσιος Δαβάκης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Στρατηγάκος,  οι αντιπεριφερειάρχες, Χειβιδόπουλος, Αλειφέρη και Καλλίρης, οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Νικολάκου, Μαντάς, Παναγιωτοπούλου, Ρουμελιώτης, Γκίκας, Παπαγγελόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας Χαράλαμπος Σκούρος, Σταματική Μπελεγρή, Γιάννης Μπουκουβάλα και Γιάννης Τζεφεράκος καθώς και σύμβουλοι από όλη την Πελοπόννησο, ο τ. υφυπουργός Ιωάννης Σταθόπουλος, ο τ. υφυπουργός Παναγιώτης Καράμπελας, ο τ. γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μενέλαος Δασκαλάκης, ο τ. Βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο τ. βουλευτής Πειραιώς Πέτρος Μαντούβαλος, οι αντιδήμαρχοι Ανατολικής Μάνης, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Δημοτικών κοινοτήτων, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Βίκυ Δερτιλή,  ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας, ο Λιμενάρχης Γυθείου, ο διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, ο διοικητής του Α.Τ. Γυθείου, καθώς και  εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων. Φορείς και πολίτες, είαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την χορωδία των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων Γυθείου που ερμήνευσε τραγούδια για την θάλασσα. Κατά την διάρκεια της τελετής, μικρά ιστιοπλοϊκά του Ναυτικού Ομίλου Λακωνίας, έκαναν τον περίπλου του νέου λιμανιού, ενώ η βραδιά έκλεισε φαντασμαγορικά με τις φωταγωγημένες βάρκες των αλιέων της περιοχής, να μπαίνουν στο λιμάνι με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής από τον πατέρα Ιώβ και τον Ηλία Καπάκο.

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply