ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πράσινο φως» για τη δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

0

mpezosΑναψε επιτέλους, το «πράσινο φως», για την ίδρυση και λειτουργία αυτόνομου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας! Το αίτημα αυτό, είναι πάγιο και χρόνιο με το διοικητή του ιδρύματος Γιώργο Μπέζο, να δηλώνει την ικανοποίησή του.  «Με την ψήφιση του άρθρου 29 στο Νόμο για τη Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που συζητείται στη Βουλή, δίνεται λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Νοσοκομείου μας. Δημιουργείται αυτόνομο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και στελεχώνεται άμεσα με 8 μόνιμους ειδικευμένους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Πρόκειται για παρέμβαση-τομή στα Υγειονομικά πράγματα του Νοσοκομείου μας», δήλωσε ο διοικητής, σχολιάζοντας πως όλα, τα κάνουν οι άνθρωποι!

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

Ο μεγάλος στόχος όμως, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, θέλει το νοσηλευτικό ίδρυμα να καθίσταται κέντρο υγειονομικής αναφοράς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάτι από το οποίο, δεν φαίνεται να απέχει πολύ!
Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, διεκδικούνται πόροι, έργα και προσλήψεις, με ιδιαίτερα σημαντική την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού! «Πράγματι, επικρατεί αισιοδοξία για τη στελέχωση σε ιατρικό προσωπικό που από τα τελευταία χρόνια, φέτος είμαστε στο καλύτερο επίπεδο καθώς από τις 118 θέσεις που προβλέπονται στον Οργανισμό, οι γιατροί μας και μόνιμοι και επικουρικοί, ξεπερνούν τους 120,ενώ αναμένονται και προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, εκεί που υστερούμε σε στελέχωση», ανέφερε ο κ. Μπέζος, ο οποίος στάθηκε και στο θέμα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΔΩΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

«Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας, η έγκριση σκοπιμότητας για τη χρηματοδότηση μέσω του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ύψους 1 εκατ. ευρώ και για τα δύο Νοσοκομεία», τόνισε ο διοικητής, εκφράζοντας την αισιοδοξία πως ο εξοπλισμός θα παραληφθεί το φθινόπωρο! Παράλληλα, δόθηκαν στο ίδρυμα για την αγορά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Παιδιατρικής Κλινικής, 7.000 ευρώ από τα έσοδα συναυλία που είχε δοθεί πέρυσι τον Οκτώβριο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. «Πρόκειται για δωρεά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, η οποία έδωσε συναυλία στην Καλαμάτα υπό την διεύθυνση του εξέχοντος βιολιστή και μαέστρου Λεωνίδα Καβάκου», ανέφερε ο Γιώργος Μπέζος που ευχαρίστησε την Ορχήστρα, τον κ. Καβάκο και το Δήμο Καλαμάτας για την συμβολή τους, στη διοργάνωση.

Γ. Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply