ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Κωνσταντινέας: Η κυβέρνηση ξαναρχίζει το κοινωνικό κράτος!

0

ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ της Βουλής μίλησε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας. Ανέφερε στην ομιλία του:

«Εκεί που η αντιπολίτευση βλέπει “σοβιετοποίηση” εκφράζοντας τα συμφέροντα του ιατρικού κατεστημένου, η κυβέρνηση ξαναχτίζει το κοινωνικό κράτος.

Εκεί που η αντιπολίτευση γκρέμιζε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, διαλύοντας κάθε δομή μέσω της υποστελέχωσης και της έλλειψης υλικοτεχνικών υποδομών,  η κυβέρνηση 2,5 χρόνια τώρα, ρίχνει το κύριο βάρος στην ανάταση του Συστήματος Υγείας μέσω συνεχόμενων προσλήψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Κενές οργανικές θέσεις καλύπτονται με γοργούς ρυθμούς σε όλες τις δομές Υγείας της Επικράτειας.

Αυτό ενοχλεί… Το καταλαβαίνουμε και το βλέπουμε από το vertigo πανικού που έχει πιάσει την αντιπολίτευση με τις συστηματικές, άνευ ήθους επιθέσεις στο πρόσωπο του κ Πολάκη.

Όταν ξαφνικά κόβεις την «μάσα» από φίλους και κουμπάρους οι οποίοι είχαν μάθει να ζουν παρασιτικά επί χρόνια εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων, τότε σίγουρα οι κραυγές απόγνωσης είναι εκκωφαντικές.

Στο παρόν σχέδιο νόμου, με την καθολική ανάπτυξη του οικογενειακού γιατρού στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, με τον προσανατολισμό του έργου των γενικών γιατρών που υπηρετούν μέχρι σήμερα στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία προς την πρόληψη, την αγωγή υγείας και την κοινοτική φροντίδα , αλλά και με την αξιοποίηση των νέων συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ με οικογενειακούς γιατρούς “τοποθετείται” ένας σύμβουλος υγείας δίπλα σε κάθε πολίτη.

Ο κάθε πολίτης θα έχει τον δικό του οικογενειακό γιατρό δωρεάν που θα είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη και ενημέρωση του Ατομικού Ηλεκτρονικού Φακέλου Υγείας του πολίτη

Με τη συνέργεια του Υπουργείου Οικονομίας και με πόρους από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο... Είναι τόσο τραγικά τα επιχειρήματά σας περί σοβιετοποίησης που δεν σκεφτήκατε το γεγονός της χρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο…

Άραγε θα χρηματοδοτούσε ποτέ δομές σοβιετικού τύπου η Ευρώπη; Είστε τραγικοί!!!

Με χρηματοδοτήσεις, λοιπόν, που αγγίζουν τα 75 εκατ. ευρώ ανά έτος έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των πρώτων 239 Τοπικών μονάδων για μία τετραετία, με ενσωματωμένη μάλιστα πολιτική σταδιακής εξόδου από την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και ανάληψης της ευθύνης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η προκήρυξη για την στελέχωση αυτών των πρώτων δομών με 3.000 άτομα (1300 γιατροί και 1700 άλλο προσωπικό) έχει λάβει την τελική έγκριση του ΑΣΕΠ και τις επόμενες μέρες θα είναι ενεργή.

Αυτή η παρέμβαση, αποτελεί τη δική μας απάντηση στην μετανάστευση προσωπικού υψηλής εξειδίκευσης στο εξωτερικό.

Είναι η πρώτη φορά κατά την περίοδο της κρίσης, που μαζικά το σύστημα υγείας ανοίγει τις πόρτες του στους νέους γιατρούς… όταν ο Αδωνις και η παρέα του άνοιγε τις πόρτες των αεροδρομίων δείχνοντας το δρόμο της φυγής στους Έλληνες γιατρούς.

Κύριοι τις Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πάρτε το χαμπάρι… όταν θα μιλάτε για θέματα υγείας θα βάζετε τη ουρά στα σκέλια και θα στρίβετε γωνία, όπως συνέβει προ μερικών μηνών όταν το κλιμάκιο της ΝΔ με τον κ. Φωτήλα και τον κ. Οικονόμου απογοητεύτηκε τόσο πολύ όταν αντίκρισε την πληρότητα στις δομές Υγείας στη Μεσσηνία… μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη η απογοήτευση που ακόμα και τα ίδια σας τα στελέχη δεν σας ακολούθησαν στη προγραμματισμένη σας περιοδία.

Όταν θα μιλάτε για την Υγεία θα βάζετε στο μυαλό σας τα νουμεράκια που θα ακούσετε και θα σκύβετε το κεφάλι:

Από τα 160 δισ. ευρώ της δημόσιας δαπάνης, τα 45 δισ. ήταν μαύρο χρήμα υπερτιμολόγησης, παράνομου πλουτισμού, υπερσυνταγογράφησης.

Και από τα 100 δισ. ευρώ τη ιδιωτικής δαπάνης, τα 40 δισ. ήταν μαύρο χρήμα.

Σύνολο: 85 δισ. μαύρο χρήμα!

Αντε γεια κ καληνύχτα!!!

Τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας που τροφοδοτούσατε τόσα χρόνια εμείς τα κόβουμε ένα ένα…

Όσο για τους συνάδελφους του ΠΑΣΟΚ, θα τους θυμίσω την εισηγητική έκθεση του αείμνηστου Γεωργίου Γεννηματά στις θεμελιακές αρχές του τότε ΠΑΣΟΚ που έλεγε:

«…Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που δεν υπακούει στους νόμους του κέρδους. Κάθε πολίτης ανεξάρτητα από την κοινωνική και οικονομική του θέση και τον τόπο διαμονής του, έχει το ίδιο δικαίωμα για ίση και υψηλού επιπέδου περίθαλψη και κοινωνική φροντίδα. Η προστασία της υγείας είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους. Τούτο εναρμονίζεται και με την επιταγή του Ελληνικού Συντάγματος στο άρθρο 21…»

Πόση ντροπή νοιώθουν, άραγε, οι πολιτικοί απόγονοι του αείμνηστου Γεννηματά, του  θεμελιωτή του ΕΣΥ όταν συστηματικά έφτιαχναν το ΕΓΩ στην Υγεία;

Δεν είμαστε ίδιοι! Και σας καλώ την ημέρα που θα παραδίδονται οι Τοπικές Μονάδες Υγείας στους πολίτες να βγείτε διπλά να τους πείτε πόσο σοβιετικού τύπου έργα είναι αυτά…. Τα εμπόδια εμείς θα τα περάσουμε και θα τερματίσουμε πρώτοι!»

101 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply