ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην 28η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου η «ΤΟΛΜΗ» του Ι.Ο.Ν.Ε.

0

Από το Κατάκολο με προορισμό το Μανδράκι της Κέρκυρας απέπλευσε την Τετάρτη το σκάφος «Τόλμη» του Ι.Ο.Ν.Ε. για να λάβει μέρος σ’ έναν σπουδαίο αγώνα ανοικτής θάλασσας που αποτελεί θεσμό, καθώς έχει εδραιωθεί εδώ και 28 χρόνια. tolmh-simaΟ λόγος για την Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου, που θα αποτελέσει την δεύτερη συμμετοχή της καλαματιανής ομάδας σε αγώνα εκτός της Περιφέρειας Νοτίου Ελλάδος, μετά την πετυχημένη συμμετοχή της στους Καλλικράτειους Ιστιοπλοϊκούς Αγώνες που διοργανώθηκαν τον περασμένο Μάιο στα Χανιά.
Το φετινό Ράλι Ιονίου ξεκινά την Κυριακή 6 Αυγούστου με αφετηρία τη Κέρκυρα και διαδρομή, Παξούς (Γάιος), Ιθάκη (Βαθύ), Κεφαλονιά (Ληξούρι) όπου και τερματίζει το Σάββατο 12 Αυγούστου. Η συνολική απόσταση ανέρχεται στα 150 ναυτικά μίλια. Προβλέπεται συμμετοχή περίπου 35 με 40 σκαφών, μεταξύ των οποίων και αρκετά από το εξωτερικό. Διοργανωτής για φέτος είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ιόνιων Νήσων .
Η υποδοχή κυβερνητών και πληρωμάτων θα γίνει την Κυριακή 6 Ιουλίου στο Μανδράκι. Στους ενδιάμεσους σταθμούς έχουν οργανωθεί από τις τοπικές αρχές εκδηλώσεις υποδοχής των πληρωμάτων παραδοσιακού χαρακτήρα, καθώς και ξεναγήσεις.
Η Καλαμάτα δίνει το παρόν με το σκάφος «Τόλμη», του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νοτίου Ελλάδος (Ι.Ο.Ν.Ε.), το οποίο έχει ήδη καταπλεύσει στο Κατάκολο ως ενδιάμεσο σταθμό στο ταξίδι 430 ναυτικών μιλίων για την Κέρκυρα. Κυβερνήτης στη «Τόλμη» είναι ο Ιωάννης Σαραντόπουλος και πλήρωμα οι Μάρθα Σινάπη, Κωνσταντίνος Λημνιός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος, Βασιλική Κουφού και Έφη Δελικούρα.

Leave a Reply