ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα φλαμίνγκο των απαισιόδοξων Ελλήνων

0

ΤΟ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και αφορά έρευνα μεταξύ 20 και 30 Μαΐου παρουσιάζει μία εικόνα εντελώς αντίθετη με τα… χαμογελαστά πρόσωπα που ο πρωθυπουργός της χώρας… συναντά στο δρόμο, καθώς το 98% των Ελλήνων δηλώνει απαισιόδοξο για την πορεία της οικονομίας!

Το συντριπτικό αυτό ποσοστό επί της ουσίας βέβαια, έρχεται να επιβεβαιώσει όλα εκείνα που ο καθένας και η καθεμία αντιλαμβάνεται ως πραγματικότητα, στην καθημερινότητα των φόρων, των δεκάδων υποχρεώσεων και της ακριβής ζωής. Διότι μπορεί η καλοκαιρινή διάθεση και τα… φλαμίνγκο να αποσπούν στιγμιαία την προσοχή του κόσμου, η κακή ψυχολογία όμως που πηγάζει από τα οικονομικά αδιέξοδα, λειτουργεί ως βρόγχος που πνίγει καθετί προσπαθεί να επιβιώσει!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ της κατάστασης φυσικά είναι και τα στοιχεία που προκύπτουν από το ερώτημα «ποιες θεωρείτε ότι είναι οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα σας;». Εδώ το 51% των Ελλήνων απαντά η ανεργία, το 45% η οικονομική κατάσταση, το 26% το δημόσιο χρέος και το 16% η φορολογία. Στο ίδιο ερώτημα, το 29% των Ευρωπαίων απαντά η ανεργία, το 22% η μετανάστευση, το 20% η υγεία και η κοινωνική ασφάλιση και το 19% η τρομοκρατία.

Βέβαια στις… αυταπάτες των κυβερνώντων, με τις οποίες αρχίζουμε σιγά – σιγά να μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε, η ανάπτυξη έχει έρθει και είναι ζήτημα χρόνου να το αντιληφθεί το πόπολο! Ανάπτυξη όμως για ποιους και σε ποια κατεύθυνση, όταν η άλλοτε κραταιά μικρομεσαία τάξη έχει… εξαϋλωθεί;

ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ των μνημονίων καθημερινά να κατατρώνε το όποιο «λίπος» έχει απομείνει, είναι βέβαιο ότι δύσκολα θα αποφευχθεί το… παγόβουνο για χιλιάδες νοικοκυριά, όταν ο καπετάνιος αρνείται να στρίψει το πηδάλιο προς άλλη κατεύθυνση! Άλλωστε, μεταξύ τροπολογιών, αλλαγών και συζητήσεων για ζητήματα που… ερεθίζουν μεταξύ άλλων το αξιακό του μέσου Έλληνα, δύσκολα μπορεί να αναμένει κανείς έστω και την επανεμφάνιση της… ελπίδας!

 

Του Κώστα Β. Τσερεντζούλια

Leave a Reply