ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φουλ… της απάτης με αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα ξανά σε ηλικιωμένους στη Μεσσηνία!

0

Αφού άφησαν λίγο καιρό να… ξεχαστεί, ξεκίνησαν και πάλι τα  τηλεφωνήματα σε ηλικιωμένους, επιτήδειοι που παριστάνουν τους αστυνομικούς, δικηγόρους, τους γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς, προκειμένου να πάρουν χρήματα από ανθρώπους που πιάνουν… εξαπίνης! Οι καταγγελίες για μια ακόμη φορά, πολλές, ειδικά στην πόλη της Καλαμάτας, από μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, στους οποίους τηλεφωνούν άγνωστοι και ζητούν χρήματα, προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση, το παιδί τους κυρίως, εγγόνια ή άλλοι συγγενείς! Συνηθισμένη «αιτία» κάποιο δήθεν τροχαίο, στο οποίο έχει εμπλακεί ο συγγενής του επίδοξου θύματος και για να… ξεμπλέξει χρειάζεται να δώσει κάποια χρήματα στον… ειδικό! Ακόμη, αρέσκονται να δηλώνουν πως το παιδί έχει οικονομικό πρόβλημα, κυρίως χρέη και πως θα τη… βγάλει καθαρή αν δώσουν κάποιο ποσό, για να φροντίσουν και πάλι οι ειδικοί, ώστε ο γιος ή η κόρη, να τη… βγάλει λάδι!
Τα περιστατικά φέρονται για μια ακόμη φορά αρκετά, με την Αστυνομία που έχει προχωρήσει σε καμπάνια ενημέρωσης ακόμη και με σχετικό βίντεο, να δίνει χρήσιμες συμβουλές.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αυτό που επισημαίνουν σε πρώτη φάση, είναι να πείθεται κανείς, εύκολα, από άτομα, που «πλησιάζουν» ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων. Επίσης, να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπουν στο σπίτι μας. Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού και ακόμη περισσότερο, συγγενικού μας προσώπου, να επιδιώκουμε πάντα να επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το πρόσωπο αυτό, ώστε να επιβεβαιώσουμε όσα επικαλούνται. Μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, συνιστούν η επικοινωνία να γίνεται με δικό μας τηλέφωνο και κατόπιν δικής μας πρωτοβουλίας και να μην δεχόμαστε να μιλάμε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι. Σημαντικό είναι το γεγονός να μην παραδώσουμε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς μας, να μην πάμε μαζί τους σε τράπεζα ή μηχάνημα για ανάληψη χρημάτων, καθώς και να γνωρίζουμε πως από Νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους, να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

Leave a Reply