ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δραματικές σκηνές προσφυγιάς στο λιμάνι της Καλαμάτας που «βυθίστηκε» το όνειρο 50 λαθρομεταναστών! 

0

metanastes-2

Ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου «βυθίστηκε» το όνειρο 50 λαθρομεταναστών, που επιβίβασαν τα ταλαιπωρημένα κορμιά τους και τα λιγοστά υπάρχοντά τους σε ένα μικρό καράβι, για να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο, στην Ιταλία. Ένα αύριο, ανάλογο με αυτό, που… πρέπει σε κάθε άνθρωπο όπου γης! Όλα τελείωσαν, όταν σκάφος της Frontex που περιπολεί νότια της Πελοποννήσου εντόπισε το ιστιοπλοϊκό με τους 50 λαθρομετανάστες κοντά στα Κύθηρα. Αφού ακολουθήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες, το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας, εκεί όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές ανείπωτου – βουβού πόνου.  Ανάμεσα στα 50 άτομα, μωρά, παιδιά και γυναίκες, με μια από αυτές, εξαντλημένη και ψυχικά καταβεβλημένη, να χάνει τις αισθήσεις της!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Για μια ακόμη φορά, παρά τις «φωνές» Νίκα, οι λαθρομετανάστες θα φιλοξενηθούν από το Δήμο, στο κτίριο της παλιάς νοσηλευτικής σχολής στο νέο δημαρχείο, με τα έξοδα να καλύπτονται από το δημοτικό προϋπολογισμό, καθώς το επίσημο κράτος, προβλέπει γι’ αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι αυτοί, να μένουν στο δρόμο…

«Ασφαλώς, οι μετανάστες δεν μπορεί να παραμείνουν στην προβλήτα και θα φιλοξενηθούν από το Δήμο στο χώρο, όπου εξακολουθούν να φιλοξενούνται άλλοι 60 μετανάστες, από προηγούμενη αποβίβαση στο λιμάνι. Ο Δήμος, θα φροντίσει για τη διατροφή των μεταναστών και ό,τι άλλο αναγκαίο», ανακοίνωσε η Δημοτική Αρχή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχουν συλληφθεί και τρία άτομα που φέρονται ως οι διακινητές.

Για μια ακόμη φορά στο λιμάνι, εκτός από τις αρμόδιες αρχές και τα Σώματα Ασφαλείας, έσπευσαν μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και εκπρόσωποι φορέων.

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

metanastes-3

 

Leave a Reply