ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η γκρίνια περνά από μνημονιακούς – αντιμνημονιακούς

0

«ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ της κυβέρνησης με τους δανειστές μας και η θεαματική βελτίωση της ευρωπαϊκής εικόνας της χώρας ασφαλώς δεν σηματοδοτεί το τέλος της κρίσης.

ΟΜΩΣ, το βέβαιον είναι πως αλλάζουν άρδην το πολιτικό σκηνικό, ενόψει των εκλογών του Μαΐου.

ΚΑΤΑ πρώτο λόγο εκφυλίζεται καταφανέστατα η σύγκρουση μεταξύ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών».

ΔΙΟΤΙ, μέσα στο επόμενο δίμηνο θα εκταμιευθεί η δόση των 11,8 δισ. ευρώ, δρομολογείται η επιτυχής έξοδος στις αγορές και αναμένεται σημαντική απόφαση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

ΔΗΛΑΔΗ προδιαγράφεται το τέλος των Μνημονίων και η αποτίναξη της ξένης δεσποτείας. Θα συμφωνήσω με όσους πιστεύουν πως όλα αυτά αποτελούν ακόμη μια προσδοκία.

ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ, όμως, με εκείνους που διατείνονται πως τα προαναφερθέντα συνιστούν μια μεγάλη απάτη εις βάρος του ελληνικού λαού και ότι μετά τον Μάιο μας περιμένει ένα νέο -και πιο επώδυνο- Μνημόνιο.

ΟΜΩΣ η ελπίδα δεν ταυτίζεται με τη σημερινή κυβέρνηση, την οποία ο κ. Τσίπρας βδελύσσεται και, θεμιτά ως αντιπολίτευση, καταπολεμά λυσσωδώς.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ σ’ αυτήν έχουν όλοι οι άνθρωποι, αρνούμενοι να παραδοθούν αμαχητί στην απελπισία και στο «μοιραίο».

ΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ κ. Τσίπρα οι αλήθειες αυτές δεν είναι κατανοητές, ας τον προβληματίσουν τα εξής δεδομένα.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ του, σε διάστημα μιας 4ετίας, εκτινάχθηκε από το 4%, στο 28%. Όχι γιατί μέσα από τις 12 συνιστώσες του ξεπήδησε κάποια θαυματουργός λύση για το πρόβλημα της χώρας, την οποία ενθουσιωδώς υιοθέτησε το 1/3 των ψηφοφόρων.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ το κόμμα του, ως «εναλλακτική λύση», πρότεινε την ασάφεια, την πολυγλωσσία και την ανασφάλεια.

ΤΟ ΜΟΝΟ που κατόρθωσε ήταν να συσπειρώσει την απογοήτευση, την οργή και την απόρριψη.»

***

ΑΠΟ ΤΙΣ 23 Μαρτίου 2014 τα αποσπάσματα από το άρθρου που προηγήθηκε με υπογραφή του Στάμου Ζούλα και όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, τα όσα στο άρθρο αναφέρονται, έχουν διαψευστεί ποικιλοτρόπως, χωρίς ωστόσο να χάσουν την ίδια χρονική τους επικαιρότητα.

Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ «μνημονιακών» και «αντιμνημονιακών» έχει όντως εκφυλιστεί, αλλά η τότε κυβέρνηση «παραθερίζει» ήδη στα έδρανα της αντιπολίτευσης και ή τότε αντιπολίτευση είναι κυβέρνηση έχοντας κιόλας υπογράψει δυο μνημόνια από τα τέσσερα που συνολικά έχουν προκύψει σε βάρος μας όλα βέβαια!!!

ΟΣΟΝ αφορά την ΔΗΜΑΡ, αυτή εξατμίστηκε και το ίδιο πιθανολογείται πως θα συμβεί σύντομα και με το Ποτάμι, που έτσι κι αλλιώς έχει ήδη αρχίσει να στερεύει για τα καλά.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως δεν είναι τι έγιναν τα κόμματα μέσα στον ορυμαγδό που προέκυψε, αλλά η κοινωνία και οι πολίτες.

ΚΙ ΑΥΤΟΙ όπως είναι ολοφάνερο βρίσκονται σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση λόγω των παλινωδιών που έχουν προκύψει σε όλη αυτή την περίοδο τις κρίσης.

ΜΠΟΡΕΙ λοιπόν να ειπωθεί ευθαρσώς για μια ακόμη φορά πως τα κόμματα που διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας όλα αυτά τα χρόνια απέτυχαν παταγωδώς.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ όμως είναι ότι αρνούνται να το παραδεχθούν σε όποια θέση εξουσίας κι αν βρίσκονται. Δυστυχώς!!

 

Θανάσης Παντές

Leave a Reply