ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μοναδική βραδιά ελληνικού τραγουδιού με Τάκη Κωνσταντακόπουλο και Μιχάλη Τερζή απόψε στην Μπουκαδούρα!

0

Μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε τον Τάκη Κωνσταντακόπουλο στο τραγούδι και το συνθέτη Μιχάλη Τερζή στο πιάνο, μας προσφέρει απόψε ο πολυχώρος «Μπουκαδούρα», στο πάρκο του Λιμενικού, στις 9 μ.μ. (Για κρατήσεις, τηλέφωνο 27210 88745). Μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα, από ένα καλλιτέχνη που υπηρετεί πιστά το ελληνικό τραγούδι από το 1978.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος κατάγεται από το Βασιλάκι της Αρχαίας Ολυμπίας. Με τη μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε σαν φοιτητής της Νομικής το 1978. Η πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά έγινε στα 1986 με τίτλο “Αφ’ενός αφ’ετέρου”, με γνωστά τραγούδια όπως “Το τριανταφυλλάκι”, “Άφησε την αγάπη” κ.ά. σε μουσική των Θ. Ξυδιά – Παν.Πάσπα και στίχους κυρίως του Ηλία Κατσούλη. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε καθημερινή ραδιοφωνική εκπομπή στη ΕΡΤ που κράτησε έως το 1995. Στα 1989 ξεκίνησε την τηλεοπτική του εκπομπή στην ΕΡΤ “Στιγμές από το ελληνικό τραγούδι” με 300 και πλέον εκπομπές έως το Μάιο του 1994. Επαναλήψεις αυτών των εκπομπών προβάλλονται μέχρι και σήμερα από την ΕΤ1. Μεγάλες προσωπικότητες και ονόματα του διαχρονικού ελληνικού τραγουδιού ήταν καλεσμένοι του, τόσο στο ραδιόφωνο όσο και στην τηλεόραση και έχουν καταγράφει σπάνιες και μοναδικές εκτελέσεις σε αυτές τις εκπομπές.
Έκτοτε έχει τραγουδήσει πολλά τραγούδια και έχει κυκλοφορήσει πολλά άλμπουμ 1992 «Σκηνές από το Ελληνικό Τραγούδι», 1997 «Στον ήλιο και στον άνεμο ταξίδι θα σε πάω». Με τον μοναδικό Γιώργο Παπαστεφάνου συνεργάζονται από το 2000 μέχρι και σήμερα σε συναυλίες με τον τίτλο “Τραγούδια από τον παλιό φωνόγραφο”, το 2006 «Ξεκίνησε ένα καραβάκι». Την ίδια χρονιά, ερμήνευσε το τραγούδι “Ύμνος στην Καλαμάτα” του καθηγητή Γιάννη Καρβέλη.
Το 2008 “Χάντρα χάντρα τραγουδώ”, το 2009 “Μοιάζεις με νιο φεγγάρι” .

Το 2010 τραγούδια του συνθέτη Σώτου Κάππα που ζει στην Αμερική, σ’ ένα άλμπουμ που κυκλοφορεί σε Αμερική και Ελλάδα με 29 τραγούδια του συνθέτη.
To 2011 «Μετέωρη Αγάπη». Συμμετέχουν η Υακίνθη Λάγιου και ο Δώρος Δημοσθένους.
Το 2012 ερμήνευσε 5 τραγούδια στον δίσκο του σπουδαίου Κερκυραίου συνθέτη Χρύσανθου Μουζακίτη με τίτλο «Δώσε μου σπίθα απ’ το φιλί σου». Στον ίδιο δίσκο τραγουδούν η Νάντια Καραγιάννη, ο Μπάμπης Τσέρτος και ο Νίκος Καραγιάννης. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ερμήνευσε 8 καινούρια τραγούδια σε 2 cds με τίτλο: α) «Το μελτέμι του Αιγαίου» και β) «Τραγούδια για τη Δαιμονιά (χωριό της Λακωνίας)».

Με τα καινούρια αυτά τραγούδια πλησιάζει τα 100 σε πρώτη εκτέλεση στην τραγουδιστική του καριέρα.
Ετοιμάζει δε πολλά καινούρια τραγούδια με γνωστούς καθώς και με νέους συνθέτες τα οποία ήδη ηχογραφούνται.
Η διαχρονικότητα και η ποιότητα είναι το μέλημά του και όχι τα εφήμερα.

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ

Ο Μιχάλης Τερζής, ένας από τους πιο σεμνούς και αξιόλογους συνθέτες των τελευταίων 40 χρόνων, έχει συνδέσει το όνομά του με τις πλακιώτικες μπουάτ, τις «Εσπερίδες» και την «Απανεμιά», όπου έπαιζε πιάνο στα μέσα της δεκαετίας του ’70, τη μελοποίηση σπουδαίων ποιητών μας, αρχαίους και σύγχρονους, από τη Σαπφώ και τον Αλκαίο μέχρι τον Παλαμά, τον Ρίτσο και τον Καββαδία και τις λυρικές του διαδρομές, είτε γράφοντας τραγούδια, είτε μουσικές για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Τραγούδια του έχουν ερμηνεύσει κορυφαίοι τραγουδιστές όπως Πόλυ Πάνου, Γ. Νταλάρας, Κ. Χωματά, Μ. Βιολάρης, Δ. Γαλάνη, Α. Πρωτοψάλτη, Μ. Δημητριάδη, Γλυκερία, Ε. Δήμου, Κ. Καράλης, Λ. Μαχαιρίτσας κ.ά.

 

Leave a Reply