ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σοκ στο πανελλήνιο προκαλούν οι δύο θάνατοι στην Πελοπόννησο από τον ιό του Δυτικού Νείλου!

0

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΥΓΚΑΛΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Σοκαρισμένη παραμένει η Πελοπόννησος και το πανελλήνιο, από τους δύο θανάτους και τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, που έχουν επιβεβαιωθεί στην Αργολίδα! Το πρόβλημα επανήλθε έντονα, μετά από δύο χρόνια… απραξίας, με τους αρμόδιους φορείς σε εγρήγορση, αλλά και τον προβληματισμό έντονο, καθώς οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) χαρακτηρίζουν τον ιό «απρόβλεπτο».

Σύμφωνα με το Κέντρο, ο ιός μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού, με τα κουνούπια να μολύνονται από τα πτηνά που αποτελούν την κύρια δεξαμενή του ιού στη φύση. Μέχρι στιγμής, στην περιοχή της Αργολίδας, έχουν μολυνθεί και εκδηλώσει λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου 12 άτομα, με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη,  να επικοινωνεί, φανερά ανήσυχος με τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

O περιφερειάρχης, κάλεσε άμεσα σε σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, στην οποία παρευρέθησαν και επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, με το οποίο συνεργάζεται η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και οι επιστήμονες της Περιφέρειας. Μάλιστα, άμεσα θα πραγματοποιηθεί και σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων αρχών και τη φυσική παρουσία του υπουργείου Υγείας. «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο φορέας υλοποίησης του έργου της καταπολέμησης των κωνωποειδών, συνεπικουρούν με κάθε μέσο το πρόγραμμα που εκτελούσαν τοπικά οι Δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων κατόπιν αιτήματος τους», ανέφερε ο κ. Τατούλης, τονίζοντας πως στις περιοχές αυτές έχουν αναπτυχθεί οκτώ ψεκαστικά συνεργεία και γίνεται εντομολογική επιτήρηση.

ΣΕ ΔΙΕΡΕΥΝΥΣΗ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΤΗΝΑ

Τα δε στοιχεία αποστέλλονται σε όλα τα επίσημα εργαστήρια, όπως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και το Ινστιτούτο Pasteur και υπάρχει επιστημονική διερεύνηση σε άγρια πτηνά από την συνεργαζόμενη με την Περιφέρεια, Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα οποία αξιολογούνται υπεύθυνα από τους επιστημονικούς συνεργάτες της, με πόρους αποκλειστικά του ολοκληρωμένου προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου», τόνισε ο κ. Τατούλης, ο οποίος καταληκτικά, κάλεσε όλους σε υψηλού επιπέδου συνεργασία, γεγονός που όπως είπε, η Περιφέρεια έχει αποδείξει έμπρακτα διαχειριζόμενη επιτυχώς, το πρόβλημα της ελονοσίας.

 

Leave a Reply