ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για το πολιτιστικό καλοκαίρι στο Σιδηρόκαστρο

0

Με εθελοντική αιμοδοσία ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Σιδηρόκαστρο Τριφυλίας. Ο διοργανωτής Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κακκαβας» στοχεύει στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος και έγινε με επιτυχία και συμμετοχή σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

ΤΟ 1ο ΦΑΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες με το 1ο Φεστιβάλ Δημοτικών Χορών στο Αλώνι του ιερού ναού Αγίου Νικολάου στις 8 μ.μ.. Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Μ.Ε.Σ. Κυπαρισσίας, ο Σ.Γ. Κοπανακίου, ο Σ.Γ. Δωρίου, ο Π. Σ. Γιαννιτσοχωρίου και ο διοργανωτής Σύλλογος Σιδηροκάστρου.

ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Την Κυριακή 13 Αυγούστου στις 8 το βράδυ εκδήλωση με θέμα «Κορυφή ιστορικού κάστρου – ανάδειξη και η ιστορία του», με ομιλήτρια τη Μαρία Λιακάκη, υποψ. διδάκτωρ Βυζαντινής Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Αθηνών και πρόεδρος Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών
  • Τη Δευτέρα 14 Αυγούστου στην αίθουσα συλλόγου από τις 6μ.μ. ημέρα αγάπης και προσφοράς με συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και παιχνιδιών για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου».
  • Την Παρασκευή 18 Αυγούστου στο Αλώνι εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στις 8 μ.μ. «Ημέρα τιμής στον γλύπτη Κώστα Γεωργακά» και ανάδειξη των γλυπτών έργων του στο Σιδηρόκαστρο σε συνεργασία των τοπικών Συλλόγων της Τοπικής Κοινότητας και της εφημερίδας «ΦΩΝΗ», που είχε την πρωτοβουλία, ενώ χορηγός επικοινωνίας είναι η τηλεόραση BEST. (Λεπτομέρειες για την εκδήλωση τις επόμενες ημέρες)
  • Την Κυριακή 17 Σεπτέμβριου στην Καλαμάτα συμμετοχή της χορευτικής ομάδας και μελών στο μεγάλο καλαματιανό χορό ( για ρεκόρ Γκίνες)

 

Οργάνωση: Εξωραϊστικός Λαογραφικός Σύλλογος Σιδηροκάστρου «Δημοσθένης Κακκαβας»
πολιτισμός με κοινωνία ευαισθητοποιημένη και προστασία στο περιβάλλον

Leave a Reply