ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Θερινό Σχολείο ομογενών

0

therino-sxoleio-2

Με επιτυχία  έριξε αυλαία το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, το οποίο αποτελεί θεσμό για τη Μεσσηνία, έχοντας συμπληρώσει ήδη 12 χρόνια ζωής, ύστερα από μια ξεχωριστή πρωτοβουλία της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά!
Ο βασικός στόχος του Σχολείου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία, την Περιφέρεια, το ΤΕΙ και άλλους φορείς, είναι η ισχυροποίηση της εθνικής ταυτότητας των παιδιών και η απόκτηση ελληνικής συνείδησης,  μέσα από την εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού. Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 12 χρόνια πάνω από 450 νέοι ομογενείς και  55 ομογενείς δάσκαλοι της ελληνικής γλώσσας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Μεσσηνία και να βιώσουν για ένα μήνα την ελληνική κουλτούρα και πολιτισμό στην Καλαμάτα, ενώ φέτος συμμετείχαν 30 παιδιά, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί, ήταν Μεσσηνιακής καταγωγής. Οι μαθητές ήταν από τον Καναδά, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και 4 νέοι από την Αμερική.
Το πρόγραμμα, για μια ακόμη χρονιά, ήταν αρκετά πλούσιο και δημιουργικό, με τα παιδιά να επισκέπτονται   το Ανάκτορο του Νέστωρα, την Αρχαία Μεσσήνη, τις Μυκήνες, το Θέατρο της Επιδαύρου όπου παρακολούθησαν την Ειρήνη του Αριστοφάνη, την Αρχαία Ολυμπία, την Πύλο και τη Φοινικούντα. Επίσης, επισκέφτηκαν και το Αρχαιολογικό, το Στρατιωτικό και το Λαογραφικό Μουσείο Καλαμάτας, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης και την Ακρόπολη. Μεταξύ άλλων, επισκέφθηκαν την Costa Navarino και το Φιλοσοφικό Κέντρο στα Αρφαρά, ενώ φιλοξενήθηκαν για μια ημέρα από το Μανιατάκειον Ίδρυμα στην Κορώνη, πραγματοποίησαν εκδρομή στον Ταΰγετο και απήλαυσαν τις όμορφες παραλίες της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, της Φοινικούντας, των Χράνων και της Μπούκας. Η Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία ευχαριστεί όλους τους φορείς και τα άτομα που συνέβαλαν στην λειτουργία και τον εμπλουτισμό του προγράμματος του Θερινού Σχολείου του 2017, και συνετέλεσαν στην επιτυχία του, καθώς και τους δωρητές και δηλώνει την πρόθεσή της, ο θεσμός να συνεχιστεί!

 

Leave a Reply