ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Πνίγηκε» το πλοίο, κάηκαν τα Κύθηρα, έσβησε… το νησί!

0

Περισσότερο επίκαιρος από κάθε τι άλλο, για τη Μεσσηνία ειδικότερα, ο στίχος του Ηλία Λυμπερόπουλου στο τραγούδι που με τρόπο μοναδικό είχε ερμηνεύσει ο Μητροπάνος και μνημόνευε τα Κύθηρα, μέσα από μια ιστορία διαφορετική από τη σημερινή ωστόσο, αυτή της πύρινης κόλασης!

«Τα Κύθηρα ποτέ δε θα τα βρούμε, το χάσαμε το πλοίο της γραμμής…», έλεγε χαρακτηριστικά και μετά από το κακό της.. απώλειας του πλοίου που συνδέει το νησί με την Καλαμάτα και την Κρήτη, ήρθε να προστεθεί ο… όλεθρος της πυρκαγιάς που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής και έκαιγε στο πέρασμά της ότι έβρισκε επί τρεις ημέρες, καθώς μέχρι χθες εξακολουθούσε να μαίνεται!
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στα Κύθηρα ενισχύθηκαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, έχοντας απέναντί τους, τον ισχυρό άνεμο! Μόνο χθες, τρίτη ημέρα, επιχειρούσαν 84 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 3 ελικόπτερα και 1 αεροσκάφος, που βρίσκονταν… σε αναμονή και άλλων δυνάμεων! Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, που έχει μεταβεί στο νησί, τόνισε πως έχει κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και την καταστροφή βιβλική! Από τη μανία της φωτιάς απειλήθηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί, ενώ ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο, ενώ ο δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης, κατήγγειλε πως καθυστέρησαν τα εναέρια μέσα!

 Γ. Α.

 

Leave a Reply