ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Αρχαία Μεσσήνη απόψε οι νέοι της μεγάλης Βιεννέζικης Ορχήστρας!

0

Ξεχωριστή αναμένεται απόψε το βράδυ στην Αρχαία Μεσσήνη, η μουσική εκδήλωση με την Ορχήστρα Νέων Young Masters Ensemble της Βιέννης, που τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής πρεσβείας.

Η εκδήλωση, κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου, θα έχει ελεύθερη είσοδο στο κοινό και ο στόχος είναι πολλαπλός, καθώς επιχειρείται στην πανέμορφη αυτή περιοχή, να θεσμοθετηθεί ένα Φεστιβάλ, το όποιο θα φιλοξενεί σημαντικά δρώμενα και κυρίως, όπως ονειρεύεται ο πρωτοπόρος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, να… ανοίξουν οι αρχαιολογικοί χώροι για το κοινό!
Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με τους Φίλους του Μουσείου Τάκη Κατσουλίδη, μουσικές των Strauss, Waldtefel, Piazolla και πολλών άλλων μεγάλων συνθετών, καθώς και το κονσέρτο για άρπα και σαξόφωνο του Linus Kohring, θα… ταξιδέψουν το κοινό, σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια!
Η ιδέα της διοργνάνωσης, ανήκε στο Μεσσήνιο πρόεδρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκη Θεοδωρόπουλο, τον οποίο γνωρίζει προσωπικά, η πρέσβειρα της Αυστρίας που είναι λάτρης της όπερας. «Το ζητούμενο είναι να μπουν τα μνημεία στην καθημερινότητά μας και με την αποψινή εκδήλωση, επιτυγχάνεται και αυτός και άλλοι σημαντικοί στόχοι», δήλωσε χαρούμενος ο καθηγητής και υπεύθυνος των ανασκαφών της Αρχαίας Μεσσήνης Πέτρος Θέμελης, ξεδιπλώνοντας το… όραμά του, που όπως πάντα είναι πρωτοποριακό. «Η ενοποίηση της Μεσσήνης, με την Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας ακόμη στόχος και πάνω απ’ όλα, οι χώροι αυτοί, να αποκτήσουν μια χρήση  που να οδηγήσουν σε ένα θεσμό, να θεσμοθετηθεί δηλαδή, ένα φεστιβάλ Αρχαίας Μεσσήνης!», ανέφερε ο καθηγητής, μιλώντας για την εκδήλωση και καλώντας όλους να συμμετάσχουν!

 

 

Leave a Reply