ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνέδριο, αντάμωμα και εκλογές για τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία το Σάββατο στην Costa Navarino

0

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Costa Navarino, το 12ο Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, στο πλαίσιο του 5ου Ανταμώματος  Μεσσηνίων . Το Συνέδριο είχε θέμα: «Μεσσηνία, 5.000 χρόνια ιστορία» και εκτός από τις πολλές και σπουδαίες ομιλίες, τιμήθηκε ο Μεσσήνιος πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Θανάσης Θεοδωρόπουλος, ως θεσμικός εκπρόσωπος του Λυρικού Θεάτρου, δεδομένου ότι το 2017 έχει ανακηρυχτεί έτος Μαρίας Κάλλας.
Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε κανονικά, αού διαπιστώθηκε απαρτία, καθώς συμμετείχαν 54 μέλη και η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου της Γ.Σ. και Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόεδρος εξελέγη ο δικηγόρος Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, αντιπρόεδρος ο Μανώλης Μάκαρης και γραμματέας η Γιώτα Παρασκευοπούλου. Αρχικά έγινε η παρουσίαση του Οικονομικού Απολογισμού από τον ταμία Γιάννη Πράνταλο και στη συνέχεια οπ γενικός απολογισμός, ενώ αποφασίστηκε να ανοίξουν οι διαδικασίες για αλλαγή του Καταστατικού με οριζόμενο χρόνο το επόμενο καλοκαίρι.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, ψήφισαν

118 μέλη και από την Αμερική 33 ψήφους έλαβε ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος και από 31 ο Γιώργος Δημόπουλςο και ο Δημήτρης Καραμπάτσος.  Από την Ευρώπη πρώτος αναδείχθηκε με 61 ψήφους ο Θανάσης Ψαρούλης και 36 η Μάρθα – Ηρώ Χρυσομάλλη. Πρώτος σε ψήφους από την Ελλάδα αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Μπαζίγος με 42 ψήφους και δεύτερη η Αντωνία Οικονόμου με 40. Ακολούθησαν με 26 ο Γιάννης Πράνταλος, με 24 η Μαρία Λιακάκη και ο Παναγιώτης Λούτος, με 21 η Πηνελόπη Λαμπούση, με 14 η Ελένη Παπανδρέου, με 11 ο Κώστας Γαλάνης και με 7 ο Βασίλης Λεμπέσης.

Για το Εποπτικό Συμβούλιο,  πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Κρόμπας με 36 ψήφους, με 32 ο Παναγιώτης Μαχαίρας και η Μαρία Νικητοπούλου, με 6 ο Στάθης Μητρόπουλος και με2 ο Κυριάκος Κυριακόπουλος.

Επειδή δεν υπήρξαν υποψήφιοι από την Αυστραλία για τις δύο προβλεπόμενες θέσεις, αυτές, σύμφωνα με το καταστατικό, τις καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι από την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι που δεν εξέλεγησαν και έλαβαν άνω των πέντε ψήφων ανακηρύσσονται αναπληρωματικά μέλη.

 

Γ. Αναγνωστοπούλου

119 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply