ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Από… γη της επαγγελίας σε προορισμό για αλλοδαπούς!

0

ΑΘΡΟΕΣ εξακολουθούν να είναι οι εισροές μεταναστών στην Ελλάδα, παρά την κρίση, η οποία φαίνεται πως δεν πτοεί ανθρώπους που περνούν ακόμη πιο δύσκολα στις χώρες τους και κυνηγούν με κάθε τρόπο, ένα καλύτερο αύριο! Έτσι, Αλβανοί κυρίως και Πακιστανοί δευτερευόντως, εισέρχονται στην Ελλάδα, πιστεύοντας πως θα βρουν τη… γη της επαγγελίας! Το όνειρο όμως, σβήνει νωρίς με την Αστυνομία που πραγματοποιεί εντατικούς ελέγχους, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης, μόνο μέσα στον Ιούλιο, να έχει διαχειριστεί την επιστροφή στη χώρα τους, 1.645 αλλοδαπών, κάποιοι από τους οποίου, διέμεναν στη Μεσσηνία.

Σε βάρος των εν λόγω υπηκόων τρίτων χωρών, είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία 872 άτομα, το Πακιστάν 297, την Αλγερία 98, το Μπαγκλαντές 51 άτομα, το Αφγανιστάν 46, τη Γεωργία 40, το Ιράκ 37 και το Μαρόκο 36 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί πως από τις αρχές του έτους, έχουν επιστραφεί συνολικά στις χώρες καταγωγής τους 11.083 αλλοδαποί, που διέμεναν παράνομα σε διάφορα σημεία της χώρας!

  • Όταν οι αριθμοί μιλούν, περιττεύουν διαπιστώσεις, επισημάνσεις και σχολιασμοί! Προτάσεις για ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι το ζητούμενο και πολιτικές επιλογές ώστε η χώρα να αποκτήσει σοβαρή και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική! Να ξεφύγει από ρεσεψιόν της φοβικής Ευρώπης και αν απαιτήσει από τους εταίρους τα δέοντα!

«ΦΩΝΗ» 

Leave a Reply