ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου 2 αυτό το Σαββατοκύριακο στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης!

0

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας Πέτρος Θέμελης, ο πρόεδρος του σωματείου “Διάζωμα” Σταύρος Μπένος και ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης στις 12 και 13 Αυγούστου: Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της τετραλογίας «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», με τίτλο «Πολέμου Ειρωνείες: Τα εν Πύλω και εν Ιθώμη Δράματα», μία πρωτότυπη δραματοποίηση αποσπασμάτων από την «Ιστορία του Πελοποννησιακού Πολέμου» του Θουκυδίδη βασισμένη στα πολεμικά γεγονότα της Πύλου (425 π.Χ.) και της Ιθώμης.

05-%ce%b8%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%85%ce%b4%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%86%ce%af%cf%83%ce%b1

Το χρονικό των ιστορικών γεγονότων αποτελεί σύνθεση του Πέτρου Θέμελη, ο οποίος προλογίζει την παράσταση μαζί με τον Σταύρο Μπένο. Την δραματοποίηση υπογράφει ο φιλόλογος-θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Λιγνάδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια ο Δημήτρης Λιγνάδης και την σκηνοθεσία ο Γιάννης Παναγόπουλος. Την παράσταση εκτελεί πολυμελής θίασος Ελλήνων και ξένων σπουδαστών και αποφοίτων Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η παράσταση είναι το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του αγγλόφωνου και ελληνόφωνου σπουδαστικού προγράμματος «Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Μορφωτικό και Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Διοργάνωση: Σωματείο Διάζωμα, Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας και Μορφωτικό & Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply