ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Κρύο» χρήμα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 11 μήνες μετά!!!

0

Η ΑΡΚΑΔΙΑ «ΕΦΑΓΕ» ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μνήμες από… τα παλιά, τότε που «βασίλευε» το αρκαδικό λόμπι, ξύπνησαν στη Μεσσηνία από την απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που ακριβώς ένα μήνα πριν συμπληρωθεί χρόνος, από τις καταστροφικές πλημμύρες της 7ης Σεπτεμβρίου, δίνει χρήματα για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί!

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με απόφαση του Μεσσήνιου αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται με 13 εκατ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων διατίθενται στην Αρκαδία, παρά το γεγονός ότι η Μεσσηνία επλήγη στο σύνολό της και θρήνησε θύματα! Ειδικότερα, θα διατεθούν, 5 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία, 4 εκατ. ευρώ στη Λακωνία και 4 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία.

ΤΑ ΕΡΓΑ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Τα έργα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, αφορούν κυρίως σε  επισκευές  δημόσιων υποδομών, όπως γέφυρες, στην επισκευή του επαρχιακού – αγροτικού οδικού  δικτύου που υπέστη σοβαρότατες ζημιές, αλλά και στις επισκευές του αρδευτικού – αποστραγγιστικού  δικτύου και ειδικά αντλιοστάσια, φράγματα και ρέματα, που οι φονικές πλημμύρες, κατέστρεψαν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και ολοσχερώς!

«Οι πόροι  προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών  και ιδιαίτερα των αγροτικών δραστηριοτήτων στις πληγείσες περιοχές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αλλά και της αποφασιστικότητας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για την άμεση υλοποίηση των επειγουσών και αναγκαίων παρεμβάσεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων, δε γίνεται λόγος για την καθυστέρηση των 11 μηνών, που, προφανώς, δε συνάδει με το χαρακτηρισμό «επείγουσες και αναγκαίες παρεμβάσεις».

 

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply