ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το νερό… νεράκι λένε κάτοικοι και επισκέπτες στην Αυλώνα!

0

ΚΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΗ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ…

Στα… κάγκελα κάτοικοι και επισκέπτες στην Αυλώνα, οι οποίοι εδώ και δύο εβδομάδες, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού και παρά τον καύσωνα, λένε το νερό… νεράκι! Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, οι διακοπές στην υδροδότηση, είναι διαρκείς και το λιγοστό νερό που φτάνει στις βρύσες τους, ακατάλληλο για πόση. «Περισσότερο από 15 ημέρες, οι κάτοικοι υφίστανται συνεχείς επαναλαμβανόμενες διακοπές στην υδροδότηση, κλιμακούμενης διάρκειας, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει καταλήξει να υδροδοτείται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα μόνο για τρεις ώρες αθροιστικά κάθε ημέρα», επισημαίνει στην επιστολή του προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας, που κοινοποιείται και σε άλλους φορείς, ο Σύλλογος, την οποία μάλιστα υπογράφουν 40 και πλέον κάτοικοι και επισκέπτες! «Το παρεχόμενο δε, αυτές τις τρεις ώρες, νερό, είναι εμφανώς ακατάλληλο προς πόση», επισημαίνεται στην επιστολή στην οποία γίνεται λόγος για χρόνιο πρόβλημα.

ΧΡΟΝΙΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

«Το πρόβλημα που παραθέτουμε δεν προέκυψε εσχάτως και αιφνιδίως το φετινό καλοκαίρι, αλλά έρχεται ως αναπόφευκτη κατάληξη ενός χρονίζοντος προβλήματος που έχει επισημανθεί έγκαιρα σε περισσότερες από μία συναντήσεις με το δήμαρχο από το Σύλλογό μας, αλλά και από το σύνολο των κατοίκων του χωριού μας», αναφέρουν οι κάτοικοι, που ζητούν τα αυτονόητα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Αυλωνιτών Τριφυλίας συναντήθηκε με τον προϊστάμενο της ΔΕΥΑΤ, ο οποίος όπως επισημαίνουν τους είπε πως δεν έλαβε επίσημη ενημέρωση για το πρόβλημα.

 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΥΑΤ

Ο προϊστάμενος, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, δεσμεύτηκε πως θα προχωρήσει σε μετρήσεις των ρολογιών των σπιτιών με αντίστοιχη χρέωση και διακοπή όσων παροχών έχουν υπερβεί την προβλεπόμενη χρήση ή δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

«Έχοντας υπόψη μας ότι το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το προσεχές δεκαπενθήμερο λόγω της αύξησης του αριθμού των διαμενόντων στο χωριό, με κίνδυνο τόσο να μην υπάρχει παροχή νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου στο χωριό, όσο και να κινδυνεύσουν να υποστούν ανεπανόρθωτες βλάβες οι υφιστάμενες υποδομές του δικτύου υδροδότησης, κάνοντας χρήση των δικαιωμάτων μας, αιτούμεθα μετ’ επιτάσεως και λόγω του επείγοντος της κατάστασης, να ληφθούν άμεσα μέτρα.

  • Να διοχετεύονται ημερησίως 60 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού στις δεξαμενές ύδρευσης του χωριού μέσω βυτιοφόρων του Δήμου ή και της ΔΕΥΑΤ και
  • αξιώνουμε την άμεση εκπόνηση μελέτης και την υλοποίηση των κατάλληλων τεχνικών έργων για την εξεύρεση εναλλακτικής πηγής ύδρευσης με στόχο την μόνιμη επίλυση του προβλήματος»,

καταλήγει στην επιστολή του ο Σύλλογος Αυλωνιτών Τριφυλίας, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Βασίλης Κολέτσος και ο γενικός γραμματέας Κωστής Λιακόπουλος, επισυνάπτοντας και τις υπογραφές των κατοίκων.

Παρ’ ότι το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα αισθητό φέτος από την πλευρά του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση, πολύ σε περισσότερο δεν ελήφθη κανένα μέτρο. Μάλιστα πολλοί κάτοικοι επικρίνουν τον αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, ότι δεν έχουν λάβει κανένα μέτρο να αντιμετωπιστεί η έκτακτη κατάσταση, ενώ θεωρούν πρόκληση την ίδια στιγμή που υπάρχει τόσο έντονο πρόβλημα, εξακολουθούν να ποτίζονται κήποι και ζώα, ενώ υπάρχει προσφορά νερού από το Σιδηρόκαστρο γι’ αυτές τις ανάγκες! Ωστόσο ο κακός προγραμματισμός, αλλά και η αδράνεια των υπευθύνων μεγεθύνει το πρόβλημα και θέτει το Δήμο προ των ευθυνών του!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Leave a Reply