ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί Παιδείας και η εκδήλωση για Παρασκευόπουλο

0

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει αποδείξει ότι ένα κράτος πληρώνει ακριβά και για δεκαετίες το ροκάνισμα των θεσμών του. Τη δεκαετία του 1980, το τσουνάμι του λαϊκισμού οδήγησε στη διάλυση της δημόσιας διοίκησης και των ελληνικών ΑΕΙ.

ΕΓΙΝΑΝ εν τω μεταξύ προσπάθειες να διορθωθούν τα λάθη, να επιβληθούν η αξιολόγηση και η αξιοκρατία και να υπάρξουν τομές στην Παιδεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιστρέψει στην καταραμένη εκείνη δεκαετία, για να βολέψει συντεχνίες και κομματικούς παράγοντες.

ΤΗ ΖΗΜΙΑ που θα προκαλέσει θα την πληρώσει ακριβά ο τόπος, έως ότου επιτευχθεί μια νέα ευρύτατη συμμαχία πολιτικών δυνάμεων που θα αποφασίσει να κάνει την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα. Και αυτό, χωρίς καλή παιδεία και ισχυρή δημόσια διοίκηση, απλώς δεν γίνεται».

***

ΑΡΘΡΟ κύριο της «Καθημερινής» με αφορμή τις νέες αλλαγές που προωθούνται στο χώρο της Παιδείας και αναμένεται να προκαλέσουν νέα κύματα αντιδράσεων, όπως άλλωστε και κάθε προηγούμενη φορά που επιχειρούνται αλλαγές.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ δεν είναι αν αυτές οι αλλαγές επιβάλλεται να γίνουν όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά αν εν μέσω αυτών των αλλαγών ανατρέπεται και ό,τι καλό υπάρχει ήδη πριν από τις αλλαγές αυτές.

ΕΚΕΙ χαλάει κάθε φορά η οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στην Παιδεία για να φτάσουμε στο σημείο να θεωρείται πλέον και ο Γαβρόγλου «μεταρρυθμιστής», όπως άλλωστε και όλοι οι άλλοι υπουργοί Παιδείας που προηγήθηκαν.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη συζήτηση στη Βουλή, για άλλη μια  φορά το επίπεδο αποδείχτηκε περίτρανα ότι «σέρνεται» κι αυτό βέβαια δεν τιμά καμία πλευρά και κανέναν πολιτικό.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ αριστείας, η υποκρισία περίσσεψε, ιδιαίτερα στο ζήτημα της σημαίας, όπου δεν χρειάζεται να είναι κανείς άριστος για να την κρατήσει στις παρελάσεις.

ΚΑΙ γιατί να είναι άλλωστε;

ΣΤΟ ΘΕΜΑ αυτό η αντιπολίτευση έδειξε απροκάλυπτη αδιαλλαξία στη στάση της.

ΣΥΝΗΘΩΣ πάντως οι εκάστοτε άριστοι δεν επιθυμούν να κρατούν σημαίες εκτός και αν είναι «σπασίκλες».

ΟΥΤΕ και προσθέτει κάτι περισσότερο στην τυχόν αριστεία τους.

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ασφαλώς οι παπαγαλίζοντες πολιτικοί αυτό, αλλά δεν το επισημαίνουν, θέλοντας να κάνουν τη συνηθισμένη φτηνή αντιπολίτευση που κάθε φορά κάνουν όταν δεν είναι κυβέρνηση.

ΟΥΤΕ και νοιάζονται βέβαια για καλύτερη παιδεία, ανεξάρτητα από τα όσα λένε.

***

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ σήμερα και το βράδυ, ώρα 8,  στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος», η «ΦΩΝΗ» και οι Σύλλογοι Μυραίων-Αλιμακαίων «Η Περιστεριά» και Ανάδειξης και Προστασίας Ανω Πόλης Κυπαρισσίας, παρουσιάζουν το νέο βιβλίο του συγγραφέα και χαλκέντερου μυσταγωγού της εκπαίδευσης Στάθη Παρασκευόπουλου «Με την καρδιά και με την πένα».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, υπουργός, βουλευτής και συγγραφέας Βύρων Πολύδωρας, ο δημοσιογράφος, εκδότης και συγγραφέας Γιάννης Νικολόπουλος και ο εκπαιδευτικός και ιστορικός ερευνητής Τέλης Γκιουλής και φυσικά ο συγγραφέας, του οποίου το έργο είναι ήδη πολλαπλώς αναγνωρισμένο.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply