ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη κατασκήνωση νέων σε τοπία άγριας φυσικής ομορφιάς στην Πελοπόννησο!

0

Περισσότεροι από 900 έφηβοι Πρόσκοποι και 200 ενήλικες συνοδοί έχουν κατακλύσει την Πελοπόννησο, όπου πραγματοποιούν την μεγαλύτερη πανελλαδική κατασκήνωση νέων.

Χθες ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δράσης η οποία περιελάμβανε διάσχιση τεσσάρων μεγάλων βουνών της Πελοποννήσου, όπου οι πρόσκοποι, ακολουθώντας 4 διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές: στο Μαίναλο, τον Πάρνωνα, τον Ταϋγετο και τον Χελμό, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε ορισμένα από τα ομορφότερα μονοπάτια.

Η δεύτερη φάση από σήμερα μέχρι 13 Αυγούστου θα έχει ως κεντρική βάση την Αρχαία Ολυμπία, ενώ στις όχθες του Αλφειού ποταμού θα βρίσκεται η κατασκήνωση βάσης όπου θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες. Στο δεύτερο μέρος της κατασκήνωσης μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται οι παρακάτω δραστηριότητες:

  • Sea-kayak, ιστιοπλοϊα και καταδύσεις στην Πύλο
  • Raftingστον ποταμό Ερύμανθο και Αλφειό
  • Ορεινή ποδηλασία στο δάσος της Φολόης
  • Διάσχιση φαραγγιού Χαρατσάρη Νεμούτας
  • River trekking καιcanyoning στη Νέδα
  • Σινεμά
  • Φεστιβάλ Φαγητού

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

 ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΜΜΕ

Σήμερα στις 10:30 στην Αρχαία Ολυμπία, στις όχθες του Αλφειού εκπρόσωποι των περιφερειακών ΜΜΕ μπορούν να ζήσουν από κοντά κάποια από τα όσα θα βιώσουν οι έφηβοι όλο το διάστημα της κατασκήνωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

  • 10:30-11 π.μ. συνάντηση στην κεντρική κατασκήνωση
  • 11 π.μ. ξενάγηση στον χώρο των δραστηριοτήτων που θα γίνονται δίπλα στον Αλφειό (rafting, παιχνίδια περιπέτειας και στρατηγικής κ.α.). Η ξενάγηση αναμένεται να κρατήσει περίπου μιαμιση ώρα όπου θα μπορέσετε να πάρετε και πλάνα. Δηλώσεις θα κάνει ο αναπληρωτής γενικός έφορος των Ελλήνων Προσκόπων Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης και ο αρχηγός της “ΕΛΠΙΔΑ 2017” Κωνσταντίνος Διοματάρης.

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η «ΕΛΠΙΔΑ»

 Η «ΕΛΠΙΔΑ» είναι μία πανελλήνια κατασκήνωση ειδικά διαμορφωμένη για Ανιχνευτές (πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών). Πρωταρχική επιδίωξη της δράσης είναι να αποτελέσει μία διαδραστική και βιωματική διαδικασία η οποία, μέσα από έρευνα, του φυσικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος των περιοχών που θα πραγματοποιηθεί, θα συμβάλλει στη δια βίου εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των νέων για τη διάσωση και προστασία του οικοσυστήματος αλλά και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η «ΕΛΠΙΔΑ» έχει διοργανωθεί ακόμα τέσσερις φορές στο παρελθόν. Το 2002 στο Ζαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο και το 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης.

 

118 Συνολικές προβολές, 2 Σήμερα

Φωτορεπορτάζ

Leave a Reply