ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το κράτος διαπομπεύει τους επιχειρηματίες για μικρές φορολογικές παραβάσεις ή λάθη!

0

«ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ» ΚΑΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Για επιλεκτική και άνιση μεταχείριση όσον αφορά στους ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κάνουν λόγο οι επαγγελματίες της εστίασης σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Καλαμάτα.

Οι επαγγελματίες, με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκο Παππά, καυτηριάζουν την υπερφορολόγηση και την παραοικονομία, την οποία όπως επισημαίνουν, η πολιτεία αδυνατεί ή δε θέλει να αντιμετωπίσει, με αποτέλεσμα να βάλλει κατά των μικρομεσαίων επιχειρηματιών! «Με λίγα λόγια, επειδή η πολιτεία αδυνατεί να πατάξει την παραοικονομία ή δεν θέλει, καταφεύγει σε έναν μόνιμο διωγμό των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων οι οποίες είναι εύκολος στόχος, αλλά και η μόνη δεξαμενή άντλησης φόρων για το κράτος. Αυτό όμως, συνιστά τεράστια αδικία και άνιση μεταχείριση, που αγγίζει τα όρια της αντισυνταγματικότητας», επισημαίνουν οι πρόεδροι των επαγγελματιών εστίασης, τονίζοντας πως «η σκληρή νομοθεσία σε ότι αφορά στην υπερφορολόγηση αλλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής εφαρμόζεται μόνο, δυστυχώς και εξαντλεί την σκληρότητα και την εφαρμογή της στις μικρομεσαίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις και πάλι δυστυχώς, επιλεκτικά, στον κλάδο των επαγγελμάτων εστίασης και αναψυχής».

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΕΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Προχωρώντας  ένα βήμα πιο πέρα, οι επαγγελματίες εστίασης, καταγγέλλουν τη γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ότι λειτουργεί αυθαίρετα, με υπερβάλλοντα ζήλο και επιβάλλει πρόστιμα, χωρίς να εξετάζει την περίπτωση του λάθους, μόνο για να προβάλλει την «δράση» και την «αποτελεσματικότητά» της, ενώ διαπομπεύει τους επαγγελματίες! Μάλιστα, για να τεκμηριώσουν την καταγγελία, δίνουν το παράδειγμα της Πάτρα, όπου κατόπιν ελέγχου, έκλεισαν δύο επιχειρήσεις για μη έκδοση αποδείξεων, για ποσά συνολικής αξίας 20 ευρώ! «Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν ειδικής εντολής ελέγχου του προϊσταμένου της εκάστοτε ΔΟΥ, χρησιμοποιεί μέτρα διαπόμπευσης των επιχειρηματιών, αφού παράλληλα με το προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων, αναρτάται εμφανέστατη ταινία που επισημαίνει πως «σφραγίσθηκε λόγω φορολογικών παραβάσεων, μετά από Ειδικής Εντολής Ελέγχου του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ.». Αν αυτό δεν είναι διαπόμπευση και καταπάτηση των προσωπικών δεδομένων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τότε τι είναι;», διερωτώνται οι επαγγελματίες, οι οποίοι τονίζουν πως η τακτική αυτή, αποτελεί επιλεκτική και ρατσιστική εφαρμογή των αντισυνταγματικών, όπως τους χαρακτηρίζουν, Νόμων και διατάξεων! «Πρόκειται για σκάνδαλο, αφού τα προσωπικά δεδομένα εγκληματιών του κοινού Ποινικού Δικαίου, αλλά και αυτών που εμπλέκονται σε Οικονομικά Εγκλήματα προστατεύονται. Άραγε πότε θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματα των κατά καιρούς εμφανιζόμενων λιστών Λαγκάρντ κλπ. και γιατί αυτό δεν έχει ακόμα γίνει;», τονίζουν οι επαγγελματίες εστίασης και απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό, ζητούν, αν διαβάσει την επιστολή, να εξετάσει τα απλοϊκά αλλά αληθινά γεγονότα και στοιχεία που παραθέτουν και δώσει τις ανάλογες εντολές, ώστε να επανέλθει η ισονομία και ισοπολιτεία και να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά σε όλους τους πολίτες. «Δε ζητάμε ευνοϊκή μεταχείριση, αλλά ίση μεταχείριση αναλογικά με το οικονομικό μέγεθος και κυρίως αναλογικά με το μέγεθος των οικονομικών – φορολογικών παραβάσεων κάθ’ εκάστου», επισημαίνουν οι επαγγελματίες, που περιγράφουν ανάγλυφα, …εκ των έσω, την κατάσταση στην πραγματική οικονομία!

«ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ» Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ!

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η φοροδιαφυγή μαστίζει πραγματικά τη χώρα και σύμφωνα με στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται, ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, πράγμα που δυσκολεύει κατά πολύ την ίδια τη λειτουργία του κράτους», παραδέχονται οι επαγγελματίες εστίασης, που εκτιμούν και αυτοί με τη σειρά τους, πως αν δεν υπήρχε σε τόσο μεγάλο ποσοστό, σε σύγκριση με άλλες χώρες, ίσως να μην είχε φτάσει η χώρα στην πτώχευση και στα Μνημόνια. Στον… αντίποδα δε, κάνουν λόγο για υπερφορολόγηση την οποία χαρακτηρίζουν ως παράγοντα ύφεσης και παραμονής σε μόνιμη κρίση. «Η υπερφορολόγηση, συνιστά αντικίνητρο για επενδύσεις, δημιουργία νέων επιχειρήσεων, επέκταση υπαρχουσών από εγχώριους, αλλά και αλλοδαπούς επιχειρηματίες-επενδυτές, ενώ μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να πληρώνουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ξεπερνούν το 70% του εισοδήματός τους και οδηγούν σε κλείσιμο τις επιχειρήσεις», εξηγούν οι επαγγελματίες, τονίζοντας πως το αποτέλεσμα, είναι αντίθετο από το επιδιωκόμενο που χρειάζεται η χώρα για να ξεφύγει από την ύφεση!
Παράλληλα, επισημαίνουν με νόημα, πως αυτοί που φοροδιαφεύγουν κατά βάση, είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες!

Η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΟΙ… ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ  ΣΤΟ… ΕΛΕΟΣ ΤΟΥΣ

«Το 80% της φοροδιαφυγής, γίνεται από μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα από πολυεθνικές ξένων συμφερόντων, που έχουν παράλληλα και φορολογικά προνόμια έναντι των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (τις οποίες και εκπροσωπούμε) που είναι και αυτές οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 95% των επιχειρήσεων και παράγουν τελικά πλούτο, θέσεις εργασίας και έσοδα για το κράτος», δηλώνουν οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής στην επιστολή τους, οι οποίοι καταληκτικά, οι οποίοι κάνουν λόγο για αδικία, αναφερόμενοι στα «προνόμια» που παρέχονται στους… κολοσσούς! «Το οξύμωρο και άδικο όμως, είναι ότι η πολιτεία, αντί να διευκολύνει και να στηρίζει τις επιχειρήσεις μας, έχει επιδοθεί στο διωγμό τους με την υψηλή φορολόγηση, ενώ παράλληλα, δεν τις προστατεύει από το παραεμπόριο, τις παράνομες βιοτεχνίες, την παρασυγκοινωνία και άλλες παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες υποθάλπουν και συντηρούν την παραοικονομία, που σε μέγεθος, υπερβαίνει ακόμη και αυτή την πραγματική οικονομία», επισημαίνουν οι επαγγελματίες εστίασης, που παρά την τουριστική αύξηση, βάλλονται καθώς οι παροχές των δικών τους υπηρεσιών, είναι πρώτες στις «περικοπές» των καταναλωτών.
Την επιστολή σε Τσίπρα και Παππά, υπογράφει μαζί με άλλους 31 και ο πρόεδρος των επαγγελματιών ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Καλαμάτας, Ανδρέας Ζαγάκος .

Leave a Reply