ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύγουστος, διακοπές, περιοδείες, Μητσοτάκης, Συμπόσιο Νέδουσας

0

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ και όλοι σε διακοπές. Ο Τραμπ, ο Πούτιν, η Μέρκελ, η Μέι, ο Μακρόν και φυσικά οι ντόπιοι πολιτικοί που βρίσκουν ευκαιρία και παρά θιν’ αλός να πολιτικολογήσουν.

ΑΚΟΜΑ και ο Μητσοτάκης θα πάει διακοπές σε ένα διάλλειμα των περιοδειών του ανά την επικράτεια και το ανελέητο κουβεντολόι  με τους πολίτες που σπεύδει να συναντήσει και να τον ακούσουν, γιατί παραμένει άγνωστο αν εκείνος τους ακούει στα όσα του λένε.

ΣΧΕΔΟΝ όλη την Ελλάδα έχει επισκεφθεί ο πρόεδρος της ΝΔ και οι δικοί του λένε ότι υπάρχει θετικό αντίκρισμα από αυτές τις επισκέψεις.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ πώς το εννοούν αλλά υποθέτω ότι το μεταφράζουν ως συνήθως σε ψήφους.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι οι πολίτες νιώθουν απογοητευμένοι και από την σημερινή κυβέρνηση όσο και από τις προηγούμενες βέβαια και αυτή διαπίστωση κάνει το ρόλο του Μητσοτάκη δυσκολότερο να πείσει ότι δεν είναι σαν τους άλλους.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολο να τα καταφέρει βέβαια, άλλωστε και το όνομα του λειτουργεί ως βαρίδι αλλά το πιθανότερο είναι ότι όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, θα είναι ο επόμενος νικητής των εκλογών όταν αυτές γίνουν.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ είναι τι θα κάνει τότε αν νικήσει, γιατί το μετά είναι που μετράει για τους πολίτες και όχι οι υποσχέσεις που πριν συνηθίζουν να δίνουν αφειδώς οι πολιτικοί για να τις αναιρούν κατόπιν.

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ο Μητσοτάκης είναι άγνωστο πότε θα έρθει και η τοπική ΝΟΔΕ δεν γνωρίζω αν δίνει ιδιαίτερη σημασία.

***

ΚΙ ΕΝΩ ο Μητσοτάκης περιοδεύει, πριν πάει και αυτός διακοπές, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ήδη διακοπές αλλά την ακολουθεί ο εφιάλτης της τρίτης αξιολόγησης  που έρχεται το Σεπτέμβριο, το πολύ αρχές Οκτωβρίου και που δεν προβλέπεται καθόλου εύκολη ούτε και ανώδυνη.

ΜΕΝΕΙ να δούμε τι θα κάνει και «κουστούμι» θα μας φορέσει ως αντίτιμο.

ΩΣ ΤΟΤΕ κι επειδή είμαστε καταμεσής του καλοκαιριού, ας το απολαύσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

***

ΝΕΔΟΥΣΑ και πάλι φέτος το καθιερωμένο φιλοσοφικοποιητικό συμπόσιο που πριν κάποια χρόνια ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Νικήτα Βεργινάδη κι έκτοτε ανελλιπώς πραγματοποιείται κάθε δεύτερη εβδομάδα του Αυγούστου πριν της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, με πολλές συμμετοχές και ενδιαφέρουσες  συζητήσεις.

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ομιλητής στο φετινό συμπόσιο ο μισο-μεσσήνιος καθηγητής και ποιητής Αντώνης Μακρυδημήτρης, γνωστός και ως ο εισηγητής επί κυβερνήσεως ΝΔ την περίοδο 2004-2009 της επανίδρυσης του κράτους, που απέτυχε παταγωδώς όπως θα θυμάστε υποθέτω.

ΓΙΑΤΙ απέτυχε αυτή η σημαντική αν και πομπώδης τελικά εξαγγελία θα μάθουμε ενδεχομένως με τα όσα απόψε μας πει ο φίλτατος καθηγητής.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ τσιμπούσι και μπιροκατάνυξη ως είθισται στα ανάλογα  συμπόσια επιπέδου.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply