ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακοπές στη Στούπα (3)

0

ΑΚΟΜΑ ένα εύστοχο σκίτσο από το αιχμηρό πενάκι του αειθαλούς Κώστα Μητρόπουλου που ξέρει να σχολιάζει καυστικότατα την επικαιρότητα και τα παρατράγουδά της.

ΒΓΗΚΑΜΕ στις αγορές λοιπόν για άλλη μια φορά και τα πανηγύρια ακόμα να κοπάσουν από τους θεωρώντας ότι έχουν λόγο να πανηγυρίζουν.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ που είναι και η πλειοψηφία, ακολουθούν να βιώνουν τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας και να βολοδέρνουν στο μαγκανοπήγαδό της, εν μέσω φθοράς και αφθαρσίας.

ΑΥΤΑ τα προβλήματα πάντως δεν διώχνουν τον κόσμο από τη θάλασσα και τα μπάνια!

ΑΥΤΟ δα έλειπε!!

ΕΤΣΙ λοιπόν ο Τζορτζ Μπρεκ βρίσκεται στη Στούπα και ενώ κάνει τις διακοπές του προσπαθεί να ερευνήσει μια υπόθεση που σχετίζεται με τους Γουηβέριους, αλλά δεν τον αφήνει το νταραβέρι που προέκυψε με τη Γκόλφω και τη σχέση της με τον Καζαντζάκη και το Ζορμπά.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ είναι και δεν θέλει πολύ για να σαλτάρει ο άνθρωπος. Ας όψεται βέβαια και η ζέστη που κινείται στα όρια του καύσωνα.

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ λοιπόν και ο Μπρεκ, έχει αράξει στο Πατρικό, αφού έχει πάρει τις εφημερίδες από το σουπερμάρκετ της Κατερίνας και ενώ διαβάζει εμφανίζεται πάλι μπροστά του η Γκόλφω συνάμενη, περίπου ως κατακόρυφο σεινάμενη, κουνάμενη, η οποία του λέει πως ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς είναι αποφασισμένοι να ανοίξουν πάλι το ορυχείο της Πράστοβας!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply