ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ενοικίαση του κτιρίου της «Φάρις» ως ξενοδοχείο αποφασίστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Καλαμάτας

0

ΟΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ, ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

Μπορεί οι μειοψηφίες, να αποχώρησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, με τους συμβούλους να διαμαρτύρονται, κάνοντας λόγο για διαρκή απαξίωση της λειτουργίας του Σώματος, από το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα, αυτή όμως, συνεχίστηκε κανονικά, λαμβάνοντας μάλιστα σειρά αποφάσεων.

Ξεχωριστή, αυτή που με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλιού Νοσοκομείου που στέγαζε την καρδιολογική κλινική, θέλει να φιλοξενείται εκεί, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και να νοικιάζεται ως ξενοδοχείο το κτίριο, στο οποίο μέχρι σήμερα στεγάζεται η Επιχείρηση, στη συμβολή των οδών Φαρών και Ασίνης, κοντά στο λιμάνι της πόλης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να προσλάβει με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για το πρόγραμμα που αφορά στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠμεΑ), 21 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Η προθεσμία λήγει στο τέλος του μηνός και συγκεκριμένα, 2 ψυχολόγους ΠΕ και ΤΕ, 4 κοινωνικούς φροντιστές ΔΕ, 2 βοηθητικού προσωπικού ΥΕ, οι οποίοι θα είναι πλήρους απασχόλησης και ορισμένους ακόμη, μερικής. Πρόκειται για 2 γυμναστές ΠΕ, 2 εργοθεραπευτές ΤΕ, 2 φυσιοθεραπευτές ΤΕ, 1 λογοθεραπευτή ΤΕ. 4 εκπαιδευτές τεχνικούς και 2 οδηγούς ΔΕ. Τέλος, το Σώμα προέβη στην έγκριση όρων χρησιδανείου για την παραχώρηση για 5 χρόνια δημοτικού γηπέδου τένις επί της οδού Νέδοντος, στο Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «ΔιαφοροΖΩ» Στο γήπεδο τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως θα κατασκευαστεί και τουαλέτα για ΑμεΑ.

 

Leave a Reply