ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στα… κάγκελα ΝΔ, Καμμένος και Εκκλησία, από δηλώσεις Βούτση για την Ορθοδοξία!

0

ΗΧΗΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

Στα ύψη και ο… πολιτικός υδράργυρος, εν μέσω θέρους, ελέω των δηλώσεων του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο οποίος σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, έδωσε πολλή τροφή για σχόλια, μιλώντας για τη Σημαία και την Αριστεία, την πατρίδα και τη θρησκεία. Αναφερόμενος στην συζήτηση για τις αλλαγές στην Παιδεία και την αντιπαράθεση για την Σημαία και την Αριστεία, ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική. «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί. Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Ο ΒΟΥΤΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Άμεση ήταν η έντονη αντίδραση της ΝΔ στην οποία απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και του «συνεταίρου» υπουργού Εθνικής Άμυνας που διαφωνεί με τον πρόεδρο της Βουλής!
Ξεχωριστή, ήταν και η θέση της Εκκλησίας, η οποία ήρθε δια στόματος του μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, καθηγητή Θεολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, που μίλησε χθες το πρωί σε εκπομπή του ΣΚΑΪ, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως οι λαοί που χάνουν τις ρίζες τους, δεν έχουν μέλλον! «Εξαιτίας μιας μεταμνημονιακής καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί και εξαιτίας της κρίσεως και της αμφισβήτησης, έχει ξεκινήσει μια θεσμική αποδόμηση της ελληνικής κοινωνίας και δυστυχώς και ο Πρόεδρος της Βουλής διαβάζει την ιστορία με παραμορφωτικά γυαλιά, που έχουν να κάνουν με το λαϊκισμό και την ιδεολογία», δήλωσε ο  Μητροπολίτης Χρυσόστομος, τονίζοντας πως ποτέ μέσα στην ιστορία, δεν αμφισβητήθηκε η ουσιαστική σχέση ελληνικότητας και Ορθοδοξίας.

«Η σχέση αυτή άλλωστε, καθορίζει την ταυτότητα ενός λαού», ανέφερε ο μητροπολίτης και συνέχισε. «Χωρίς αυτό να σημαίνει σωβινισμό, γράφτηκε ιστορία και δημιουργήθηκε ένας πολιτισμός, πάνω στον οποίο στηρίχτηκε, ακόμη και ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός. Έτσι λοιπόν, δεν είναι τόσο εύκολο και με τέτοια μεγάλη ευχέρεια να αμφισβητούμε αν ο λαός αυτός είναι Ορθόδοξος ή όχι, γιατί αν αρχίσουμε και αμφισβητούμε τέτοια δεδομένα, τότε αμφισβητούμε όχι μόνο την ταυτότητά μας, αλλά το ρόλο που παίξαμε διαχρονικά, μέσα στην ίδια τν ευρωπαϊκή οικογένεια». Απευθυνόμενος στον κ. Βούτση, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, είπε πως «ο ίδιος ήταν που στην πρώτη φάση της ομιλίας του, κατηγόρησε για χρήση εννοιών τέτοιων, που το πρόβλημα, δεν είναι αυτές, αλλά το περιεχόμενο, ενώ στη δεύτερη τοποθέτησή του, επανέλαβε ο ίδιος, το λάθος αυτό, καθώς χρησιμοποίησε έννοιες, όπως την πατρίδα, την οικογένεια και τη θρησκεία και παρερμηνεύοντας αυτό το τρίπτυχο, επιβεβαίωσε τελικά, μέσα  από την τοποθέτηση και την ιδεολογία του, ότι υπάρχει μια αποδόμηση της κοινωνίας, για την οποία, όπως γνωρίζετε όλοι από την ίδια την ιστορία, τα τρία αυτά στοιχεία ήταν πολύ εποικοδομητικά. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι διερχόμεθα μια πολύ μεγάλη περίοδο αλλαγών, που δυστυχώς, λειτουργούν τόσο δυναμικά μέσα στην κοινωνία, όπου δεν υπάρχει δυνατότατα όχι μόνο αντίδρασης, αλλά έκφρασης μιας άλλης άποψης! Δεν ξέρω αν αυτό εν ονόματι ενός προοδευτισμού θα είναι επ’ ωφελεία της ελληνικής κοινωνίας αλλά και της πατρίδος μας γενικότερα», κατέληξε στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

Leave a Reply