ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στις 9 Σεπτεμβρίου συμμετέχουμε όλοι στο 6ο Κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών

0

Το Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος (Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας), το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ), ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας διοργανώνουν το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017 στην παραλία της Καλαμάτας, προλιμένας Ακτή ΝΟΚ, το 6ο κύπελλο Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών με αγώνες κολύμβησης 500 μ., 1000 μ., 3000 μ. και αγώνα δρόμου 5 χλμ.
afisa
Ο αγώνας είναι υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικης Αιματολογικής Εταιρείας και γίνεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, του Δήμου Καλαμάτας και του Συλλόγου Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας “Ξαναρχί-ΖΩ” και του ΚΕΘΕΟ.
Συμμετέχουμε όλοι στον αγώνα με σύνθημα «Δώρισε την ευκαιρία για ζωή – Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών και κάνε τη λευχαιμία παρελθόν
Η εθελοντική δωρεά μυελού των οστών δεν είναι φιλανθρωπία αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Εγγραφές θα πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στις ιστοσελίδες του ΝΟΚ (www.nok.gr) και του ΣΔΥΜ (www.sdym.gr), οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει από την 1η Αυγούστου 2017, ενώ περιορισμένες εγγραφές την ημέρα του αγώνα.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 5 ευρώ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΕΔΜΟΠ (Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών πανεπιστημίου Πατρών).
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 16:00: Την ημέρα του αγώνα, οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της γραμματείας μέχρι τις 16:00, έτσι ώστε να επιβεβαιώσουν την εγγραφή τους, να παραλάβουν το νούμερό τους και το chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης. Ο κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει στο ένα ή και στα δύο αθλήματα. Σε όλους όσοι συμμετάσχουν θα δοθεί τεχνικό t-shirt και αναμνηστικό μετάλλιο.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: Η χρονομέτρηση θα είναι ηλεκτρονική.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
– Θα υπάρχει Ιατρός Αγώνα και Ναυαγοσωστική Κάλυψη.
– Όλοι όσοι λάβουν μέρος στους αγώνες θα πρέπει να έχουν περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα αγωνιστούν με δική τους ευθύνη. Οι ανήλικοι συμμετέχουν με ευθύνη του γονέα τους.
– Καθόλη τη διάρκεια των αγώνων αλλά και μετά θα υπάρχει δυνατότητα λεπτομερούς ενημέρωσης και εγγραφής στην παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών των αγωνιζομένων αλλά και των συνοδών.
ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
Κολύμβηση, όλα τα αγωνίσματα: 17:30
Αγώνας δρόμου 5 χλμ.: 19:00
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν με γυαλάκια ή μάσκα κολύμβησης, με εγκεκριμένο μαγιό όπως αυτό προβλέπεται από τη FINA και αφορά στο Open Water, απλό κολυμβητικό μαγιό. Πλευστικά ή κολυμβητικά βοηθήματα (σανίδες, πέδιλα, χεράκια, κ.τ.λ.) δεν επιτρέπονται, όπως και αναπνευστικά βοηθήματα (αναπνευστήρες). Πριν την εκκίνηση οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να αλειφθούν με λάδι, αντηλιακό, βαζελίνη ή οτιδήποτε άλλο επιθυμούν.
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
M1 & W1, 13 – 18 (ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ)
M2 & W2, 19 – 39 (ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
M3 & W3, 39 + (ΑΝΔΡΕΣ & ΓΥΝΑΙΚΕΣ)
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: 500 μ., 1000 μ., 3000 μ.
• Κάθε αθλητής έχει το δικαίωμα να συμμετέχει σε ένα μόνο αγώνισμα.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει έξω από το νερό (ξεκινώντας με τη μεγαλύτερη απόσταση και με διαφορά 10′ προς τη μικρότερη), από την παραλία στον προλιμένα της Καλαμάτας. Ο τερματισμός θα είναι το σημείο εκκίνησης.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Μεγάλες σημαδούρες θα ορίζουν τη διαδρομή. Η διαδρομή θα είναι τριγωνική μήκους 1000 μ. Για τα 500 μ. θα υπάρχει διαφορετική διαδρομή. Παραπλέον σκάφος θα δείχνει την πορεία που θα πρέπει να ακολουθηθεί. Στην περίπτωση, που κάποιος εκ των συμμετεχόντων νιώσει αδιαθεσία και δε μπορεί να συνεχίσει, κάνει νεύμα με το σκουφάκι του, ώστε να τον εντοπίσει το διασωστικό σκάφος και να τον περισυλλέξει.
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΛΜ.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Η εκκίνηση κα ο τερματισμός του αγώνα θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας.
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Αφετηρία στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, πορεία δυτικά στην προκυμαία στο λιμάνι Ευαγγελιστρίας, Ύδρας, Σαλαμίνος αναστροφή στο τέρμα του λιμενοβραχίονα (χιλιόμετρο) και επιστροφή στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού ομίλου. Η διαδρομή είναι επίπεδη. Θα υπάρχουν εθελοντές κατά μήκος της διαδρομής. Θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση. Θα βραβευτούν οι 6 πρώτες νικήτριες και οι 6 πρώτοι νικητές του αγώνα δρόμου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ
20:30 Χαιρετισμοί
20:45 Απονομή βραβείων στους νικητές των αγώνων κολύυμβησης και δρόμου
21:00 Προβολή ενημερωτικής ταινίας για τη δωρεά μυελού των οστών
21:20 Απονομή βραβείων στους νικητές του 28ου Κολυμβητικού Διάπλου Μεσσηνιακού Κόλπου
21:45 Pasta party

Leave a Reply