ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε πολιτικό φόντο και αντιπαραθέσεις τα εγκαίνια του βιολογικού καθαρισμού στο Κοπανάκι!

0

biologikos-egkainia-tatoylhs-1-1

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σάρκα και οστά πήρε ένα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους του Κοπανακίου, καθώς υλοποιήθηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός της περιοχής, που εγκαινιάστηκε σε μια ειδική εκδήλωση, παρουσία εκπροσώπων φορέων και πολιτών. Η εκδήλωση αυτή, περιελάμβανε τα… πάντα και κυρίως, πολιτικές αναφορές, αιχμές, αλλά και… φιλοφρονήσεις!
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλη που εγκαινίασε τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού, χαρακτήρισε το έργο ως ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου κατάφερε να το διαχειριστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να ολοκληρωθεί χωρίς διοικητικά, τεχνικά και οικονομικά προβλήματα παρ’ όλες τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν κατά την εκτέλεση του. «Είναι πολύ σημαντικό, γιατί παρά το ότι οι κανόνες δεν ήταν συναφείς προς την επιλεξιμότητα του έργου, σ’ αυτό το μικρό δημοτικό διαμέρισμα, μπορέσαμε επειδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν μεριμνήσει και είχαν συντάξει μελέτη, με αποτέλεσμα να ενταχθεί το έργο, εμείς να το υλοποιήσουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο οποίος στάθηκε και στο γεγονός ότι το έργο έχει προγραμματιστεί με βάση 3.000 κατοίκους, άρα έχει μελετηθεί σε βάθος αρκετών χρόνων.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΕΝΤΑΧΘΕΙ

Στη σημασία του έργου αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, η οποία μίλησε και για την προσπάθεια που καταβάλει η Περιφερειακή Ενότητα μαζί με την Περιφερειακή Αρχή για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή της Τριφυλίας. «Δεν είναι υγιές, ένα έργο να εντάσσεται πριν 7, 8, 10 χρόνια και να ολοκληρώνεται μετά από όσο καιρό», δήλωσε από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Ντίνο Νικολάκου, αναφερόμενη στις μεγάλες δυσκολίες που παρουσίαζε το συγκεκριμένο έργο και στην προσπάθεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου  για την επικαιροποίηση και την τροποποίηση όπου απαιτείτο, των μελετών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εάν η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε προβεί στις συγκεκριμένες ενέργειες και ο περιφερειάρχης δεν είχε διαχειριστεί προσωπικά, το συγκεκριμένο έργο δεν θα είχε ολοκληρωθεί ποτέ και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είχε απενταχθεί». Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης  Κατσίβελας ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που κατέβαλε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης μαζί  με τη δημοτική αρχή για το συγκεκριμένο έργο, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «αν δεν ήταν ο Τατούλης, το έργο δε θα γινόταν».

Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προηγούμενες δημοτικές αρχές οι οποίες προετοίμασαν τη μελετητική ωριμότητα του έργου για την ένταξη του στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στους πρώην δημάρχους Αετού Δημήτρη Βόγκα και Δημήτρη Δριμή, οι οποίοι ήταν και παρόντες στην εκδήλωση, καθώς και στον τέως δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια.

Στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων παρευρέθησαν ο δήμαρχος Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, η συντονίστρια Έργου και εντεταλμένη σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας Αντωνία Μπούζα, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Δια Βίου Μάθησης και Παιδείας Αποστόλης Γκούνης, πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι καθώς και κόσμος από την περιοχή.

 «ΗΡΘΕ Ο ΑΡΚΟΥΔΙΑΡΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ…» ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΔΕ – «ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟ» ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Η ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ

Η τελετή των εγκαινίων ωστόσο, είχε και έντονο πολιτικό χρώμα, με τον περιφερειάρχη να βάλλει κατά του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, τονίζοντας πως «εμείς εγκαινιάζουμε έργα που κάναμε, ενώ άλλοι εγκαινιάζουν έργα, που είχαν κάνει άλλοι… Και αυτό νομίζω πως είναι τραγικό, «ήρθε ο αρκουδιάρης στο χωριό…», όπως λέει το τραγούδι», τόνισε ο κ. Τατούλης που προσωποποίησε κομματικά τις βολές. «Κάποιοι που ήθελαν να σώσουν τον έναν ή τον άλλο πολιτικό χώρο, στην πρώτη τους ευκαιρία, πηδήξανε και μπήκαν στις κυβερνήσεις…», ανέφερε ο περιφερειάρχης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις της Ντίνας Νικολάκου, η οποία δήλωσε πως είναι οργισμένη, γιατί όπως τόνισε, «την ίδια ακριβώς ώρα προσπαθούν να εγκαινιάσουν έναν κόμβο στον οδικό άξονα Λεύκτρο-Σπάρτη και το παρουσιάζουν ως σημαντικό, παρά το ότι υπήρχε γι’ αυτό δέσμευση από το 2014, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και δήθεν έργα… «Ο συγκεκριμένος κόμβος καθώς και άλλα συνοδά έργα είχε συμφωνηθεί από το 2014 και ήταν υποχρέωση της εταιρείας να τα κατασκευάσει σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης. Δεν μπορεί το υπουργείο Υποδομών και ο κ. Δέδες να εγκαινιάζουν συνεχώς το ίδιο έργο προσπαθώντας έτσι να ξεγελάσουν τον λαό της Πελοποννήσου», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο κ. Δέδες που ήταν αντιπεριφερειάρχης, «δραπέτευσε» από την παράταξη Τατούλη, για να… σώσει το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε και από την ελάσσονα μειοψηφία, για να είναι γενικός γραμματέας της κυβέρνησης!
Στο πλαίσιο των πολιτικών σχολίων, ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Βούτση περί Ορθοδοξίας, χαρακτηρίζοντάς τες, ανιστόρητες και ιδεοληπτικές, καθώς και στην «απαράδεκτη για τη Δημοκρατία»  πρόσληψη του Στέλιου Παππά ως πρόεδρου του ΟΑΣΘ.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

viologikos

Leave a Reply