ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καρυοβούνι και γενέθλια Ζαγάκου

0

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος τα Καρυοβούνια στο ένδοξο και θρυλικό εν πολλοίς Καρυοβούνι ή Αράχωβα της Δυτικής Μάνης, που είχαν ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου παραμονή του εορτασμού του Προφήτη Ηλία.  Η αυλαία έπεσε με το καθιερωμένο μεσημεριανό τσιμπούσι που πραγματοποιεί κάθε χρόνο τα τελευταία αρκετά χρόνια, ο Ανδρέας Ζαγάκος γνωστός και ως αρχοντοκυματιστής και συνιδρυτικό μέλος του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας κι ακόμα πρόεδρος του ΣΙΚΥΕ κι άλλα πολλά.

Το γεγονός είναι ιδιαίτερης σημασίας για όσους παρευρίσκονται και πραγματοποιείται στην ιστορική πλατεία του χωριού κάτω από την επιβλητική σκιά των πλατάνων που του χρόνου συμπληρώνουν 100 χρόνια ζωής και πραγματοποιηθούν ειδικές εκδηλώσεις.

Το Καρυοβούνι μεταξύ άλλων είναι πατρίδα και επιφανών αγωνιστών στους αγώνες του έθνους, καθώς και του εκδότη του Καζαντζάκη, Γιάννη Γουδέλη.

Αλλά πρωτίστως το Καρυοβούνι είναι το χωριό-ορόσημο όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εκδήλωση στη Μεσσηνία εν όψει των πρώτων Καλλικρατικών αυτοδιοικητικών εκλογών που παρευρέθηκαν και μίλησαν αυτοδιοικητικοί  από όλο το πολιτικό φάσμα ενώ τιμήθηκε και η μνήμη του πρώτου αιρετού νομάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Φωτέα.

Η εκδήλωση αυτή είχε πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Αντιλόγου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Καρυοβούνιου. Μια ακόμα εκδήλωση που είχε γίνει, σχετιζόταν με το πέρασμα του Καζαντζάκη από την περιοχή, την εποχή που έζησε στη Στούπα. Εν ολίγοις το Καρυοβούνι  δεν είναι ένα τυχαίο χωριό και πολύ χαιρόμαστε σε κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί και περνάμε καλά όπως και φέτος στις 7 Αυγούστου όλη η παρέα που φαίνεται και στο ενσταντανέ στα σκαλιά της πλατείας. Το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου την ίδια ημερομηνία με ακόμη μεγαλύτερη απαρτίας, μιας και φέτος υπήρξαν απουσίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.  Φίλτατε Ανδρέα πολύχρονος και του χρόνου με υγεία.

Θανάσης Παντές

75 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply