ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακοπές στη Στούπα (4)

0

ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ άκουσε ο Μπρεκ τη Γκόλφω να του λέει πως ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς θέλουν ν’ ανοίξουν πάλι το ορυχείο της Πράστοβας.

ΜΟΝΟΜΙΑΣ άρχισε ν’ αναρωτιέται το «γιατί» ως επαγγελματίας καχύποπτος που ήταν, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει απάντηση.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ να πάει για μπάνια στη Χαλικούρα παρέα με τη Γκόλφω για να βάλει σε μια σειρά τις σκέψεις του και εκεί ήταν που είδε ύστερα από πολύ καιρό τον Αστυνόμο Αστρινό να βγαίνει από τη θάλασσα.

ΤΩΡΑ ήταν σίγουρος πως κάτι περίεργο συνέβαινε, γιατί δεν μπορούσε να έχει βρεθεί τυχαία ο Αστρινός στη Στούπα και αποφάσισε να το μάθει όσο γρηγορότερα γινόταν. Προς το παρόν πάντως προηγείτο ένα μακροβούτι και μονομιάς έπεσε στη θάλασσα για να βρει και τη Γκόλφω που ήδη σαν γοργόνα κολυμπούσε στα βαθιά.

***

ΑΡΓΑ το απόγευμα εκείνης της μέρας ο Μπρεκ και ο Αστρινός συναντήθηκαν για καφέ στο Ακταίον για να μιλήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί είχε πολύ φασαρία λόγω των ποδοσφαιρόφιλων που είχαν μαζευτεί εκεί για να δουν ποδόσφαιρο.

ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ το ραντεβού τους για την επόμενη μέρα και έφυγαν προς διαφορετική κατεύθυνση ο καθένας.

ΤΟ ΙΔΙΟ βράδυ έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους πως στο δημοτικό σχολείο Στούπας στις 26 Αυγούστου θα παρουσιαστούν τα δύο πιο πρόσφατα βιβλία του Παναγιώτη Γιαννουλέα «Γαλάζια Κόμπρα» και «Ζωές στην καταιγίδα».

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες και καλή εβδομάδα να έχουμε.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply