ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κάθε χρόνος που περνά ο θεσμός των Δημάκειων Αγώνων ωριμάζει κι αποκτά φανατικούς φίλους!

0
    ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ

Στην ΙΣΤΟΡΙΑ με μεγάλη επιτυχία πέρασαν και τα 16α Δημάκεια που έγιναν 31 Ιουλίου με 5 Αυγούστου στα Κερασούλια. Το Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων “Παναγιώτης Αλάμαρας” γέμισε χαρούμενες φωνές δεκάδων παιδιών που μέσα από τα καθιερωμένα αγωνίσματα σκάκι, βόλεϊ, πινγκ πονγκ, ποδοσφαίρου αλμάτων εις μήκος άνευ φοράς και των Αλαμάρειων δρόμων που πλαισίωσαν το πρόγραμμα των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2017, διασκέδασαν, τίμησαν το εύ αγωνίζεσθε και κατέκλυσαν για μια ακόμη χρονιά με χαρούμενους ήχους και αναμνήσεις τα έρημα χωριά των παππούδων τους, της Αλαγονίας.
Περισσότεροι από 260 αθλητές, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος στους αγώνες μαζί με τους δεκάδες συνοδούς τους, που συμπαραστάθηκαν τα μέγιστα σε όλους τους αγωνισθέντες και βοήθησαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία των αγώνων.
Ο εκπρόσωπος των διοργανωτών ανέφερε τα εξής: «Κυρίες και κύριοι, η αποψινή βραδιά που θα έχει ως κύριο μέρος τις βραβεύσεις των παιδιών που διακρίθηκαν αλλά και απονομή αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες, περιλαμβάνει όμως και ένα άλλο μέρος, δηλαδή την ηθική βράβευση, με την αναφορά των πράξεων κάποιων ανθρώπων που βοήθησαν, ωφέλησαν και άλλων που με απλόχερη γενναιοδωρία έδωσαν και την ψυχή τους για να συνεχίσει να υπάρχει το Αθλητικό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων «Παναγιώτης Αλάμαρας», αλλά και για την ιδέα των «Δημάκειων αθλητικών αγώνων». Για άλλη μια χρονιά μπορούμε να πούμε «κάθε φέτος και καλύτερα» παραλλάσσοντας την γνωστή απαισιόδοξη φράση. Πράγματι κάθε χρόνο, τα τελευταία 10 χρόνια περίπου, όλο και περισσότεροι είναι οι συμμετέχοντες, όλο και περισσότεροι οι θεατές, όλο και περισσότεροι οι συνοδοί. Κάθε χρόνος που περνάει ωριμάζει ο θεσμός των Δημάκειων Αγώνων και αποκτά φανατικούς φίλους, κυρίως παιδιά που μαθαίνουν μεγαλώνοντας να αγαπούν τον θεσμό και άλλα που μεγαλώνοντας αντί να απομακρυνθούν από την πατρώα ή μητρώα γη, συνεχίζουν να έρχονται ως 25χρονα και 30χρονα. Αυτά είναι από τα ελάχιστα αποτελέσματα που είχε προβλέψει ο αείμνηστος ευεργέτης Παναγιώτης (Τάκης) Αλάμαρας. Ο Τάκης Αλάμαρας, όπως και ο Πέτρος Δημάκης στην εποχή του, οραματίστηκε και έκανε πράξη το μεγάλο αυτό έργο, έναν αθλητικό χώρο πολλαπλών χρήσεων που θα απασχολεί μικρούς και μεγάλους, που θα ενώνει, που θα κινητοποιεί και θα μετουσιώνει την άθληση σε αγάπη για τον Ταΰγετο. Η άγρυπνη μορφή του μας υποχρεώνει να συνεχίζουμε, όσο μπορούμε, πιστοί στις υποσχέσεις που Του δώσαμε, να στηρίζουμε τις δράσεις του Δημάκειου Εκπαιδευτικού και Αθλητικού Ομίλου «ο Ταΰγετος».
Φέτος πολλοί διακρίθηκαν στην καθημερινή δράση. Δεν είναι δυνατόν να αναφερθούν όλοι.
-Αν δεν υπήρχε η γραμματειακή υποστήριξη από τις δεσποινίδες Ιωάννα και Σοφία Παπαπαβασιλοπούλου, Σταυρούλα Παπαευγενίου, Ελένη Μαυρίκη, Σταυρούλα Κανελλοπούλου και Νίκη Χρυσικού, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να καταγραφεί ο μεγάλος όγκος των συμμετοχών.
-Κάποια μεγαλύτερα παιδιά προσάρμοσαν την εφηβική επαναστατικότητά τους στην αισθητική του χώρου και την ιδεολογία των αγώνων.
-Κάποια άλλα παιδιά που μεγάλωσαν γρήγορα, παραμένουν μικρούλια για όλους μας, δεν έχουν ανάγκη την υπερβολή στην υπερπροστατευτικότητα.
-Κορυφαία στιγμή των 16ων Δημάκειων 2017 χαρακτηρίζεται η φράση από την 7χρονη Βασιλική Διονυσοπούλου «οι κακοί και οι βλάκες πετάνε τα σκουπίδια τους στην Φύση», την οποίαν είπε μαζεύοντας σκουπίδια μικρά και μεγάλα στον εξωτερικό χώρο του αθλητικού κέντρου, μαζί με την συνομήλική της Πωλίνα Λαδά που την βοηθούσε. Και τα δύο κοριτσάκια στήριξαν επιτυχώς τις κληρώσεις των αγώνων και επέβλεψαν επιτυχέστατα το Πινγκ Πονγκ και το αθλητικό υλικό του.
-Ευχαριστίες στο πρόεδρο της κοινότητος Πηγών και του Δημάκειου κ. Απόστολο Μαρκόπουλο για την συνεχή δράση του για τον εξωραϊσμό του χώρου και την συντήρηση του αθλητικού χώρου.
-Τις ίδιες ευχαριστίες και προς τα μέλη του Δημάκειου Ομίλου κ.κ. Τάσο Ροβολή, Παναγιώτη Μασουρίδη και Βασίλη Πιτσιλή για όλα όσα προσέφεραν στην επιτυχία των αγώνων.
-Ευχαριστίες στα παιδιά και στους ενήλικες για τον σεβασμό με τον οποίον αντιμετώπισαν τους Αγώνες και όλους όσους προσέφεραν ποικίλες υπηρεσίες (μεταφορές παιδιών, φροντίδα, ενδιαφέρον κπλ).»

Κατά την τελευταία ημέρα των αγώνων, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Νίκος Μπασακίδης μεταφέροντας και τον χαιρετισμό του δήμαρχου , οι Απόστολος Μαρκόπουλος, Τάσος Ροβολής και Παναγιώτης Μασουρίδης κάνοντας απολογισμό ενός έτους δράσης του Δ.Σ. του Δημάκειου και ευχαριστώντας τους χορηγούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Ειδικές βραβεύσεις έγιναν στις μικρές Βασιλική Διονυσοπούλου και Πωλίνα Λαδά για την προσφορά τους στην επιτυχία των Αγώνων αλλά και σε όλα τα παιδιά που έτρεξαν στον Α΄ Αλαμάρειο δρόμο Αλαγονία-Κερασούλια.
Τις βραβεύσεις έκαναν ο αιδεσιμότατος παπά Αντώνης Ροβολής, ο Μπασακίδης Νίκος Δημοτικός Σύμβουλος και εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, ο Αντωνόπουλος Μιχάλης Δημοτικός Σύμβουλος, ο Μαρκόπουλος Απόστολος πρόεδρος κοινότητος Πηγών, ο Σάλμας Νικήτας πρόεδρος κοινότητος Αρτεμισίας, ο Ροβολής Τάσος πρόεδρος κοινότητος Αλαγονίας, ο Αντωνόπουλος Μιχάλης πρόεδρος της κοινότητος Λαδά, η Παπαδέα Γιώτα πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Πηγών, ο Καζάκος Αντώνης πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Αλαγονίας, ο Μασουρίδης Παναγιώτης γραμματέας πολιτιστικού συλλόγου Αρτεμισίας, η Αθηνά Μασουρίδη πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Λαδαίων, ο Μαυρίκης Τάκης πρόεδρος συλλόγου Αλαγονίων Αθήνας, ο Χριστόπουλος Σταύρος από τον Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο 1888 και ο Αλάμαρας Πέτρος γιός του αείμνηστου Τάκη Αλάμαρα.

Οι πρώτοι / πρώτες ανά άθλημα
ΣΚΑΚΙ

● ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ
1ος Ρούμπος Δημήτρη
2ος Λαζαρίδης Νικόλαος
3ος Δημητρούλιας Νέστωρ
● ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ
1ος Λαζαρίδης Δημήτρης
2ος Δημητρούλιας Νικόλαος
3ος Λαζαρίδης Παναγιώτης

ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ
● ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ
1ος Λάζαρος Νίκος
2ος Διαμαντόπουλος Γιώργος
3ος Ιορδανίδης Δημήτρης
● ΑΠΟ 13 ΕΤΩΝ
1ος Δημητρούλιας Νίκος
2ος Θωμόπουλος Ανδρέας
3ος Κανελλόπουλος Γιώργος

ΒΟΛΕΪ (συμμετείχαν 5 ομάδες)
● 1η ομάδα: Μαυρίκη Ελένη, Κανελλόπουλος Γιώργος, Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Σταυροπούλου Σταυρούλα, Σκρεπέτης Μενέλαος, Παπαβασιλοπούλου Ιωάννα, Αλεξέας Στέφανος, Χρυσικού Νίκη, Αναπλιώτη Σοφία, Κουτουμάνου Δήμητρα, Μουσελίνος Τάσος Κακαρέας Νίκος και Κανελλοπούλου Ιωάννα.
● 2η ομάδα: Σπυρόπουλος Δημήτρης, Γιαννούλης Ηλίας, Ρήγα Μαριλένα, Μιχαλόπουλος Σωτήρης, Σταματελιάς Παναγιώτης, Πουλουπάτης Δημήτρης, Μπάνου Χριστίνα, Τσαντύλα Μαργαρίτα και Διονυσόπουλος Διονύσης.
● 3η ομάδα: Αλάμαρας Πέτρος, Κακαρέας Ιουλιανός, Αλάμαρας Πέτρος, Χριστοδουλόπουλος Δήμος, Αλάμαρα Έλενα, Χριστοδουλόπουλος Γιώργος, Σία Φωτεινή, Σαμαράς Αλέξανδρος.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ
(πήραν μέρος 4 ομάδες και 44 παιδιά)

● 1η ομάδα: Δημητρούλιας Νίκος, Δημητρούλιας Νέστορας, Ιορδανίδης Δημήτρης, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Μερέας Παναγιώτης, Παναταζόπουλος Γιάννης, Λαϊβεράς Χρήστος, Ροβολή Ιωάννα, Βίλλα Νεφέλη, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Γαϊτανάρου Βασιλική, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Διαμαντόπουλος Γιώργος, Καρούνος Βαγγέλης.
● 2η ομάδα: Λάζαρος Νίκος, Διονυσόπουλος Διονύσης, Θεοφιλόπουλος Τάσος, Χατζόπουλος Παναγιώτης, Τσαντύλα Μαργαρίτα, Σπυρόπουλος Γιώργος, Γεωργακλής Διονύσης, Λαδάς Ελισσαίος, Χατζόπουλος Αναστάσης.
● 3η ομάδα: Μάλαμα Κατερίνα, Γιαλελή Σταυρούλα-Αγγελική, Κακούνη Σοφία, Κακούνη Κατερίνα, Αντωνοπούλου Αλεξία, Σπυροπούλου Όλγα.
ΓΙΑ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
(πήραν μέρος 8 ομάδες 76 παιδιά)

● 1η ομάδα: Ξανθόπουλος Χρήστος, Ροβολής Κων/νος, Ηλιόπουλος Αναστάσιος, Στεφανόπουλος Πάνος, Μπάρκα Αλεξάνδρα, Αθανασόπουλος Γιάννης, Ζόμπολας Παντελής.
● 2η ομάδα: Κανελλοπούλου Σταυρούλα, Μαυρίκη Ελένη, Παπαδέα Νάνσυ, Κανελλόπουλος Γιώργος, Αλάμαρας Πέτρος, Αναπλιώτη Σοφία, Καζάκος Γιώργος, Γιαννακόπουλος Γιάννης, Μπαρνασάς Γρηγόρης και Αλάμαρα Έλενα.
● 3η ομάδα: Κακαρέας Νίκος, Κακαρέας Ιουλιανός, Χριστοδουλόπουλος Δήμος, Χριστοδουλόπουλος Γιώργος, Σαμαράς Αλέξανδρος, Σία Φωτεινή, Παπαβασιλοπούλου Σοφία, Πιτσιλή-Χαντζή Μυρτώ, Γιαννούλης Ηλίας

ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΜΗΚΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ

● ΚΟΡΙΤΣΙΑ (16 συμμετοχές)
1η Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία με άλμα 1,83μ
2η Θεοφιλοπούλου Βασιλική με άλμα 1,82μ
3η Αλάμαρα Έλενα με άλμα 1,67μ
– Γαϊτανάρου Βασιλική με άλμα 1,67
●ΑΓΟΡΙΑ (19 συμμετοχές)
1ος Χατζόπουλος Παναγιώτης με άλμα 1,93μ
2ος Λαϊβεράς Χρήστος με άλμα 1,82μ
3ος Δημητρούλιας Νέστωρ με άλμα 1,80μ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 13 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΩ (15 συμμετοχές)
● ΑΓΟΡΙΑ
1ος Πουλουπάτης Δημήτρης με άλμα 2,63μ (νέο ρεκόρ αγώνων όλων των κατηγοριών)
2ος Γιαννούλης Ηλίας με άλμα 2,57μ
3ος Σαμιώτης Χρήστος με άλμα 2,27μ.

ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ
● Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (μέχρι 9+ ετών στη διαδρομή πλατεία Αλαγονίας-Κερασούλια απόστασης 1.400 μ.) Πήραν μέρος τα εξής 23 παιδιά: Λαδά Πωλίνα, Θεοδωρίδου Λυδία, Χελά Μαρίζα, Κανελλοπούλου Ιωάννα, Ροβολή Ιωάννα, Γαϊτανάρου Δέσποινα, Διονυσοπούλου Βασιλική, Νίκα Παναγιώτα, Νίκα Ευτυχία, Κωνσταντοπούλου Ιωάννα, Ζερβή Μαρία, Λάιου Ιζαμπέλα, Μπακόγιωργα Στάλια, Σαρρή-Λούρα Μελία, Σπυρόπουλος Αριστείδης, Λαδάς Ελισσαίος, Θεοδωρίδης Νικόλοας, Χατζόπουλος Αναστάσιος, Αλάμαρας Στράτος, Μαρκόπουλος Βασίλης, Κωνσταντόπουλος Αντώνης, Μπάρος Χρήστος, Μπακόγιωργας Νίκος
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Ροβολή Ιωάννα με χρόνο 6,31΄
2η Λαδά Πωλίνα
3η Γαϊτανάρου Δέσποινα
ΑΓΟΡΙΑ
1ος Σπυρόπουλος Αριστείδης με χρόνο 6,23΄
2ος Χατζόπουλος Αναστάσης
3ος Λαδάς Ελισαίος
● Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (μέχρι 13+ ετών στη διαδρομή Αγία Ελεούσα -Κερασούλια απόστασης 2.600 μ., πήραν μέρος 25 παιδιά)
ΚΟΡΙΤΣΙΑ
1η Σκιαδοπούλου Ολυμπία με χρόνο 14,29΄ (νέο ρεκόρ αγώνων)
2η Θεοφιλοπούλου Βασιλική
3η Γαϊτανάρου Βασιλική
ΑΓΟΡΙΑ
1ος Λαζαρίδης Παναγιώτης με χρόνο 11,43΄ (νέο ρεκόρ αγώνων)
2ος Πανταζόπουλος Γιάννης
3ος Δημητρούλιας Νικόλαος
● Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (αθλητές ανεξαρτήτως ηλικίας διαδρομή πλατεία Αρτεμισίας-Κερασούλια απόσταση 4.000 μ., πήραν μέρος 22 άτομα)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Χρυσικού Νίκη με χρόνο 27,57΄
2η Τουρνά Ματίνα
3η Κοντοπούλου Ειρήνη
ΑΝΔΡΕΣ
1ος Σπυρόπουλος Δημήτρης με χρόνο 18,20΄
2ος Σπυρόπουλος Κώστας
3ος Σούμπλης Βασίλης

ΛΙΘΑΡΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
ΒΑΡΟΥΣ 6,100 κιλά (31 συμμετοχές)

● ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1η Αλάμαρα Μόνικα με 6,31μ
2η Πρωτοψάλτη Καλλιόπη με 6,24μ
3η Παπαδέα Νάνσυ με 5,79μ
● ΑΝΔΡΕΣ
1ος Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 10,28μ
2ος Walsh Even με 10,12μ
3ος Πανταζόπουλος Γιώργος με 10,09μ

ΚΑΤΟΧΟΙ ΡΕΚΟΡ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ:
● Άλμα εις Μήκος άνευ φόρας μέχρι 13 ετών: Στα κορίτσια η Αλεξέα Μέγκεν με 2,15μ από το έτος 2005 και στα αγόρια ο Σεντεμέντες Γιάννης με 2,23μ από το έτος 2005
● Άλμα εις Μήκος άνευ φόρας μέχρι 18 ετών στα κορίτσια η Ζερίτη Αθηνά με 1,98μ από το 2010 και σε αγόρια και άνδρες ο Πουλουπάτης Δημήτρης με 2,63μ από το 2017
● Άλμα εις Μήκος άνευ φόρας ανεξαρτήτως ηλικίας στις γυναίκες η Ζερίτη Αθηνά με 2,05 από το 2014
● Λιθάρι ενηλίκων: στις Γυναίκες η Αλάμαρα Μόνικα με 6,87μ από το 2016 και στους άνδρες ο Αντωνόπουλος Παναγιώτης με 11,15μ από το 2007
ΑΛΑΜΑΡΕΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ
● Α΄ Κατηγορία: Στα κορίτσια η Ροβολή Ιωάννα με 6,31΄ από το 2017 και στα αγόρια ο Πανταζόπουλος Γιάννης με 5,58΄ από το 2015
● Β΄ Κατηγορία: Στα κορίτσια η Σκιαδοπούλου Μαρία-Ολυμπία με 14,29΄από το 2017 και στα αγόρια ο Λαζαρίδης Παναγιώτης με 11,43΄από το 2017
● Γ΄ Κατηγορία: Στις γυναίκες η Ασημάκου Γιώτα με 19,04΄από το 2014 και στους άνδρες ο Πονηρέας Νίκος με 15,51΄από το 2016

Leave a Reply