ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χαμός… στη Μεσσηνία από επισκέπτες που απολαμβάνουν φθηνές διακοπές!

0

ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΕ ΓΙΟΡΤΕΣ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

 

Το… αδιαχώρητο αυτές τις ημέρες στη Μεσσηνία, η οποία έχει μετατραπεί σε προορισμό, όχι μόνο για το καλοκαίρι, αποτελώντας πόλο έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών! Η κίνηση, είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την κατανάλωση ωστόσο και τα έσοδα των επαγγελματιών, αντιστρόφως ανάλογη της επισκεψιμότητας, ελέω της κρίσης!

Η Μεσσηνία και ειδικά η Καλαμάτα, προσφέρει τα πάντα και αποτελεί ιδανική λύση για Αθηναίους κυρίως, που θέλουν να αποδράσουν Σαββατοκύριακα ή τριήμερα, βρίσκοντας… καταφύγιο στο νομό, που απέχει ελάχιστα από το κλεινόν άστυ και είναι ως προορισμός, οικονομικός! Παράλληλα και τα χωριά σφίζουν από ζωή, ενώ εκδηλώσεις και πανηγύρια για τη γιορτή της Παναγίας δίνουν ξεχωριστό χρώμα στην επιστροφή στις ρίζες αποδήμων και ετεροδημοτών!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Πανέμορφες, πεντακάθαρες παραλίες, αλλά και βουνά, δράσεις και δραστηριότητες, αρχαιολογικοί χώροι, εκδηλώσεις, γιορτές και χωριά που αυτές τις ημέρες, σφύζουν από ζωή, κάνοντας το Πάσχα του καλοκαιριού ξεχωριστό! Ανάμεσα στις διοργανώσεις, τα παραδοσιακά πανηγύρια, συναυλίες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις, γιορτές τοπικών προϊόντων και στιγμές μοναδικές για όλους, βγαλμένες σαν από το… χρονοντούλαπο της γιαγιάς, ξυπνώντας μνήμες στους μεγάλους και… δημιουργώντας αναμνήσεις στους μικρούς!

ΣΕ ΒΟΥΛΚΑΝΟ  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΒΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ

Ξεχωριστός φυσικά, ο εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που στο νομό, έχει επίκεντρο την Ιερά Μονή Βουλκάνου, με τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη Της Παναγίας, σήμερα και αύριο ξεχωριστές, αλλά και την Ιερά Μονή Δημιόβης, όπου κάθε χρόνο επίσης, προσελκύει ντόπιους και ξένους επισκέπτες για προσκύνημα! Στο πλαίσιο της μεγάλης γιορτής της Παναγίας, έχουν ληφθεί και φέτος, έκτακτα μέτρα από την Τροχαία, που έχει σηματοδοτήσει τις περιοχές και βρίσκεται επί ποδός για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων, ενώ ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας, ενημερώνει πως η άνοδος και η κάθοδος στη Δήμιοβα, θα γίνεται από τον ίδιο δρόμο, ο οποίος έχει βελτιωθεί σε πολλά σημεία!

ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ…  

Όλα αυτά ή έστω τα περισσότερα, όσο κι αν παραμείνουν στο νομό, όσο και αν δεν μπορέσουν να ξοδέψουν αρκετά, θα τα απολαύσουν χωρίς προβλήματα, μαζί με τους ντόπιους, οι επισκέπτες, καθώς τελικά, θα έχουν σύμμαχο τον καιρό! Μέχρι στιγμής, η πρόβλεψη για βροχές δεν έχει βρει… αντίκρισμα στο νομό, ενώ αναμένεται σταδιακά η υποχώρηση του καύσωνα, που θα συμβάλλει στην… απόλαυση ξέγνοιαστων στιγμών, απ’ όλους. Συγκεκριμένα, για την περιοχή μας, αντί των καταιγίδων που θα ξεσπάσουν σε άλλα μέρη της χώρας, αναμένεται μόνο η πτώση –ευτυχώς- της θερμοκρασίας, καθώς ο υδράργυρος, είχε σκαρφαλώσει στα ύψη τις τελευταίες ημέρες! Έτσι, ακόμη και το μπάνιο στη θάλασσα, θα είναι ακόμη πιο απολαυστικό, για όσους κάνουν εδώ τις διακοπές τους, απολαμβάνοντας τις ομορφιές του νομού, που είναι αναμφισβήτητα πολλές!

ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ!

Στα… συν της Μεσσηνίας άλλωστε διαχρονικά, είναι οι πεντακάθαρες θάλασσες, στις οποίες και αυτές τις ημέρες του Δεκαπενταύγουστου, αναζητούν δροσιά πολλοί λουόμενοι, με τα νερά και στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, να είναι πεντακάθαρα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας, Δημήτρης Βεργόπουλος. «Συνεχίζοντας τις δεκαπενθήμερες μετρήσεις της καθαρότητας των θαλασσίων υδάτων της Καλαμάτας, η ΔΕΥΑΚ ανακοινώνει ότι οι μετρήσεις που έγιναν στις 10 Αυγούστου, δείχνουν ότι τα νερά της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, είναι πεντακάθαρα! Οι επισκέπτες λοιπόν και οι συμπολίτες μας, άφοβα μπορούν να κάνουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, στα καταγάλανα νερά μας και να απολαμβάνουν μαζί με τους πολλούς επισκέπτες που έχουν προσέλθει στην πόλη μας, αυτό το μοναδικό προνόμιο της μεγάλης ακτογραμμής, που δίνει τη δυνατότητα ακόμη και μέσα στο λιμάνι, να κολυμπήσει ο κόσμος και να ευχαριστηθεί τη θάλασσά μας», δήλωσε ο κ. Βεργόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πως τα δείγματα που λαμβάνονται στο πλαίσιο των μετρήσεων που γίνονται δύο φορές το μήνα, ελέγχονται και από πιστοποιημένο εργαστήριο στην Αθήνα, ενώ ήδη η επιχείρηση, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού ISO, το οποίο διαθέτουν ελάχιστες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα. Ακόμη, ο κ. Βεργόπουλος, αναφερόμενος στις παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά της Καλαμάτας, στάθηκε στα δύο seatrack που έχουν τοποθετηθεί σε Ανάσταση και Filoxenia,ζητώντας απ’ όλους να τα σέβονται καθώς εξυπηρετούν ανθρώπους που δε θα μπορούσαν να κολυμπήσουν χωρίς αυτά.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ SEATRACK ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑμεΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ

«Στην πόλη μας, διαθέτουμε δύο μηχανήματα αυτόματης πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα, που είναι πολύ σημαντικό, καθώς εδώ και δύο χρόνια, το έχουν απολαύσει αρκετοί συμπολίτες μας, αλλά και επισκέπτες από την Πελοπόννησο και ολόκληρη την Ελλάδα, με τα μηχανήματα αυτά να συμβάλλουν και στην εξωστρέφειά μας», δήλωσε ο κ. Βεργόπουλος, καλώντας όλους να είναι προσεκτικοί, καθώς έχουν σημειωθεί φθορές. «Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι αυτά τα μηχανήματα, επιτελούν ένα ιδιαίτερο κοινωνικό έργο και πρέπει να τα σεβόμαστε! Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες, ειδικά στο μηχάνημα της Ανάστασης, όταν δεν είναι στο σημείο ο ναυαγοσώστης, κάποιοι συμπολίτες μας, παιδιά και όχι μόνο, παίζουν, χοροπηδούν, κάθονται, χρησιμοποιούν το ντουζ και δημιουργούν προβλήματα! Πρέπει να δείχνουμε σεβασμό, καθώς ο μηχανισμός αυτός, προσφέρεται για μια ειδική χρήση συμπολιτών μας και πρέπει να τον προστατεύουμε από τυχόν βανδαλισμούς», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος καταληκτικά παρακάλεσε όλους, να φροντίζουν το μηχάνημα, που μεταξύ όλων των άλλων, συμβάλλει και στην προσέλκυση επισκεπτών με κινητικά προβλήματα.

Leave a Reply