ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια

0

Πολύς ντόρος έγινε την τελευταία βδομάδα εξ αιτίας μιας δήλωσης του προέδρου της βουλής των Ελλήνων κ. Βούτση που αφορούσε στην εκτίμησή του ότι η Ελλάδα του μέλλοντος δεν θα είναι χώρα του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», και προς  αυτό το στόχο η  παρούσα κυβέρνηση νομοθετεί ανάλογα.

Του Αμβρόσιου Α. Καρατζάkaratzas

Από ό,τι ξέρω το συγκεκριμένο «τρίπτυχο»  δεν είχε νομοθετηθεί παλιότερα από κάποια συντηρητική κυβέρνηση, αλλά έρχεται από τα βάθη των αιώνων από γενιά σε γενιά και θα μπορούσα να ισχυριστώ πως εν μέρει  ήταν ένα από τα συνθήματα του αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

«Για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», ορκίζονταν οι αγωνιστές του 1821. Βέβαια και αυτό ακόμα αμφισβητείται από κάποιους και κυρίως τους αριστερούς, που πρεσβεύουν άλλες θεωρίες!

Όπως και να έχει το ζήτημα, θεωρώ πως ο πρόεδρος της Βουλής παραβιάζει ανοιχτές θύρες, διότι και οι τρεις αυτοί θεσμοί φθίνουν διαρκώς, για να μην χρησιμοποιήσω πιο τραχιά λέξη.

  • Η Πατρίδα είναι υπό διάλυση λόγω της έβδομης κατά σειρά πτώχευσης, κυρίως λόγω της ανικανότητας των εκάστοτε κυβερνόντων να την εκπροσωπούν, να την διοικούν και να διαχειρίζονται σωστά και υπεύθυνα τις κρατικές υποθέσεις, αλλά και το ανεξέλεγκτο άρμεγμα της από τηνπλειοψηφίατου πολιτικού προσωπικού και των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της.
  • Η Θρησκεία είναι σε μόνιμη φθίνουσα κατάσταση, διότι με την πάροδο του χρόνου οι πιστοί όλο και λιγοστεύουν, χωρίς να φταίει για αυτό το περιεχόμενο της Ορθοδοξίας. Κύριοι υπεύθυνοι για αυτό είναι η μειοψηφία των κληρικών της, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι  ποιμενάρχες της, που διαχρονικά σκανδαλίζουν τους πιστούς, με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν από την  Εκκλησία και να μένουν μόνο χριστιανοί στο θρήσκευμα ή κατ΄έθιμον.
  • Η Οικογένεια είναι σε ακόμα χειρότερη κατάσταση, διότι εδώ έχουμε και επίσημα στοιχεία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 37-40% των γάμων διαλύονται, ενώ κατ΄ εκτίμηση των ειδικών άλλο ένα τόσο ποσοστό γάμων είναι προβληματικοί. Επομένως μιλάμε πως μόνο ένας στους τέσσερις γάμους είναι επιτυχής. Βέβαια η σημερινή οικογένεια πάσχει από τόσα άλλα προβλήματα που δεν μπορούν να αναφερθούν σε αυτό το σημείωμα.

Είναι άραγε πρόοδος η εξασθένιση ή η  κατάργηση αυτών των βασικών θεσμών που μέχρι πριν μερικές δεκαετίες πορευτήκαμε σαν Έθνος;

Όχι βέβαια, και κανένα κόμμα ή ιδεολογία δεν θα κατάφερνε τίποτα, όπως αποδείχτηκε από την συστηματική προσπάθεια του υπαρκτού σοσιαλισμού να απαγορεύσει στους πολίτες να θρησκεύονται τον περασμένο αιώνα.

Όμως η πρόσφατη «προφητεία» του προέδρου της Βουλής φοβάμαι πως θα βγει σωστή διότι  αυτός είναι ο στόχος της παγκοσμιοποίησης, που θέλει την ανθρωπότητα χωρίς σύνορα, χωρίς πατρίδα, με μία γλώσσα και κουλτούρα για να μπορεί να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει καλύτερα και ευκολότερα ο καπιταλισμός!

 

Leave a Reply