ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απογειώθηκε η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Τριφυλίας!

0

ΕΝΩ Η ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΑΔΟ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η τουριστική κίνηση στην περιοχή της Τριφυλίας καθώς η πληρότητα των ξενοδοχειακών καταλυμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη. μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία φαίνεται ότι το 50%  των επισκεπτών προέρχονται από τον εγχώριο τουρισμό και οι υπόλοιποι από τις ευρωπαϊκές χώρες.  Η θετική κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή αποτυπώνεται στις δηλώσεις που μας έκανε η επιχειρηματίας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Τριφυλίας  Γεωργία Χριστοδούλου.

xristodoyloy-georgia

Τόνισε ότι η τουριστική κίνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με αποτέλεσμα να εμφανίζονται πολλά φαινόμενα υπερπληρότητας (over booking) με το ενδιαφέρον καθημερινά να ήταν αυξημένο σε ό,τι αφορά τις ξενοδοχειακές μονάδες στην Κυπαρισσιακού Κόλπου.

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

Η πληρότητα στην μονάδα που διευθύνει έφτασε το 100% και αναμένεται να υπάρξει μία επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου μέχρι και τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου καθώς υπάρχουν ακόμα κρατήσεις. Σε ό,τι αφορά το ποσοστό των επισκεπτών το 50%  προέρχεται από την Ελλάδα συμβάλλοντας  στον εγχώριο τουρισμό και οι υπόλοιποι από ευρωπαϊκές χώρες κυρίως από Ρωσία, Γαλλία, κεντρικές ευρωπαϊκές χώρες και από την Σκανδιναβία.

Η Γεωργία Χριστοδούλου επισημαίνει ότι η αύξηση της κατανάλωσης αποτελεί ένα θετικό δείγμα για τα τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία της περιοχής μας προσθέτοντας ότι στόχος όλων αποτελεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με ελκυστικά πακέτα διακοπών αλλά κυρίως και διαμονής.

Τέλος, επισήμανε ότι δυστυχώς η πολιτεία δεν έχει προσέξει το τουρισμό που αποτελεί την  βαριά βιομηχανία της χώρας χωρίς μάλιστα να κάνει κάτι ενδιαφέρον, εξηγώντας ότι η βαριά φορολογία δυστυχώς αποτελεί ένα μεγάλο ανασταλτικό παράγοντα για τον κλάδο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

 

Leave a Reply