ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέτρα για τα Κύθηρα και τις καμένες περιοχές ζητεί η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων

0

Αμεση ανταπόκριση υπήρξε για τις ζημιές στα Κύθηρα αλλά και σε περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές. Η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων, μετά και τις δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και Κυθήρων Θ.Οικονόμου για την εικόνα που επικρατεί, τις οποίες με έγκυρο ρεπορτάζ ανέδειξε η εφημερίδα μας, με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμο Παπαδημητρίου και Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ζητεί την λήψη μέτρων που θα βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων στα Κύθηρα, που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Παν. Τοκούζης (φωτό), αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες, τα Κύθηρα βρέθηκαν στο επίκεντρο της δημοσιότητας, εξαιτίας, δυστυχώς, της πύρινης λαίλαπας που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους. Ο απολογισμός: περισσότερα από 25.000 στρέμματα παρανάλωμα του πυρός.

Η καταστροφική πυρκαγιά έλαβε χώρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου και έπληξε έναν από τους πλέον διαχρονικούς τουριστικούς προορισμούς στη χώρα μας. Έναν προορισμό δημοφιλή για την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού του προϊόντος.Ως Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (Σ.Ε.Τ.Κ.Ε.), συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας επιχειρηματίες τουριστικών καταλυμάτων αλλά και στους κατοίκους των Κυθήρων.

Θεωρούμε ότι η τραγωδία αυτή θα έχει αρνητικές συνέπειες για την τουριστική βιομηχανία του νησιού και για τον λόγο αυτό αιτούμαστε από τα αρμόδια Υπουργεία να λάβουν άμεσα ειδικά μέτρα για την ελάφρυνση των επιχειρηματιών του κλάδου μας. Να υπάρξει ειδική μεταχείριση ως προς τις φορολογικές, ασφαλιστικές και τις τραπεζικές τους υποχρεώσεις, όπως απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2017-2018, εξαίρεση από τον φόρο διαμονής, που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, κ.ο.κ..Σε διαφορετική περίπτωση τα αποκαΐδια θα συμπαρασύρουν και την επιχειρηματική, τουριστική δραστηριότητα του νησιού”, καταλήγει.

ΓΙΑΝ. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Leave a Reply