ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία στη Χώρα η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Κωνσταντίνας Σταματελοπούλου – Κολοκυθά

0

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο: « Χώρος –Χρόνος» των εκδόσεων : «Μίλητος» της Κωνσταντίνας Σταματελοπούλου – Κολοκυθά, πραγματοποίησε πρόσφατα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας, στα πλαίσια των Νεστορείων 2017.
Η κυρία Σταματελοπούλου – Κολοκυθά γεννήθηκε στη Χώρα, σπούδασε σε Αθήνα και Λονδίνο, όπου και διαμένει μέχρι σήμερα.
Πρώτη ομιλήτρια ήταν η Ηρώ Κοκκέβη, γιατρός Ω.Ρ.Λ., η οποία προσέγγισε το έργο από την πλευρά του αναγνώστη με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο.
Δεύτερη ομιλήτρια ήταν η Ζωή Ρήγα, φιλόλογος, που ανέλυσε την ποιητική συλλογή ανά ενότητες, με αξιόλογη πιστότητα στο κείμενο και με ακριβή απόδοση των συναισθημάτων και των νοημάτων της συγγραφέως.
Στο τέλος κάθε ενότητας, η Παναγιώτα Μπάκα, επίσης φιλόλογος, απήγγειλε αντιπροσωπευτικά ποιήματα από τη συλλογή με μεγάλη εκφραστικότητα.
kokevi-1
Τέλος, η συγγραφέας κα Σταματελοπούλου – Κολοκυθά, φανερά συγκινημένη, επειδή βρισκόταν στο τόπο της, και εμφανώς ευχαριστημένη από την συνολική παρουσίαση των ομιλητριών, τις ευχαρίστησε ιδιαίτερα. Επίσης ευχαρίστησε το πολυπληθές ακροατήριο,που γέμισε το χώρο του κινηματογράφου REX, υπογραμμίζοντας ότι «όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε πολλά για την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Χώρα του Νέστορα».
kokevi-4
Στο χαιρετισμό της, η πρόεδρος του Π.Σ.Χ. Ευγενία Κοκκέβη, στην προσφώνηση της, ευχαρίστησε την κα Σταματελοπούλου – Κολοκυθά που εμπιστεύθηκε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χώρας για την παρουσίαση του βιβλίου της, επισημαίνοντας ότι είναι η τρίτη φορά που ο Π.Σ.Χ. πραγματοποιεί παρουσίαση βιβλίων με τόση μεγάλη επιτυχία και ευχήθηκε τα καλύτερα τόσο για την παρουσίαση, όσο και για την πορεία της ποιητική συλλογής.
kokevi-3
Στο χαιρετισμό του, ο αντιδήμαρχος Χώρας, Παναγιώτης Πετρόπουλος, εξέφρασε τη χαρά και την επιθυμία του για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων και συνεχάρη την κα Σταματελοπούλου-Κολοκυθά για την αξιόλογη προσφορά της.
Στη λήξη της εκδήλωσης, η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του κοινού και ακολούθησε μικρή δεξίωση όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την έκθεση των σκίτσων της Άννας Χατζηϊωαννίδη, που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Κινηματογράφου.
Το κοινό, εμφανώς ευχαριστημένο, έδωσε συγχαρητήρια στη συγγραφέα και τις ομιλήτριες.

Leave a Reply