ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Με τον Ορειβατικό Σύλλογο: Κατάβαση Φαραγγιού Βυρού, στο μονοπάτι που συνδέει το δάσος της Βασιλικής με το Εξωχώρι

0

Την Κυριακή (20/8) ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα περπατήσει στο μονοπάτι που συνδέει το δάσος της Βασιλικής με το Εξωχώρι διασχίζοντας ένα από τα σημαντικότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Πελοποννήσου.
Πρόκειται για το φαράγγι του Βυρού που ξεκινά την πορεία του από τη Βασιλική για να καταλήξει στην Καρδαμύλη και που παλιότερα, κατά τη θερινή περίοδο, αποτελούσε μια σημαντική δίοδο επικοινωνίας των οικισμών της Μάνης με τον ορεινό όγκο του Ταϋγέτου.
Το μονοπάτι έχει σηματοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια από τον Καλαματιανό Σύλλογό σε μια προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης της ιστορικής αυτής διαδρομής με στόχο την ευκολότερη προσπέλαση από πεζοπόρους.
Η πορεία θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής από το δάσος της Βασιλικής από όπου οι συμμετέχοντες θα προσεγγίσουν το Βυρό στο ξεκίνημά του. Η αναχώρηση από Καλαμάτα προς Βασιλική, θα γίνει από τα γραφεία του Ορειβατικού Συλλόγου, το μεσημέρι του Σαββάτου στις 3 μ.μ. και θα πραγματοποιηθεί διανυκτέρευση στη περιοχή του Αγ. Δημητρίου στην καλύβα του συλλόγου.
Η συμμετοχή στην εξόρμηση απαιτεί καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία.
• Ώρες πορείας 7.
• Βαθμός δυσκολίας (2-3)
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του ΕΟΣ Καλαμάτας (κάθε βράδυ μετά τις 9:00, τηλ. 2721097733) και στα τηλέφωνα 6976830694 και 6973855766

Leave a Reply