ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νέο κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου ταυτοποιήθηκε στη Βόρεια Κυνουρία!

0

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διερεύνησε τις τελευταίες μέρες  κρούσμα οφειλόμενο στον ιό του δυτικού Νείλου, το οποίο ταυτοποιήθηκε και εντοπίστηκε στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε χθες έκτακτη σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και τη συμμετοχή του δημάρχου Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτη Μαντά, των θεματικών αντιπεριφερειαρχών Ελένης Παναγιωτοπούλου και Ντίνας Νικολάκου, του διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Βασίλη Διαμαντόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων. Αποφασίστηκε να αναληφθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία και διασφάλιση της δημόσιας υγείας και του περαιτέρω ελέγχου της διασποράς της νόσου.

Ο περιφερειάρχης τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αναφέρονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της έδρας της Περιφέρειας, που έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των προγραμμάτων καταπολέμησης και διαθέτει την κατάλληλη επιστημονική τεκμηρίωση σε ανάλογα έργα. Κάθ’  υπόδειξη της θα πρέπει επίσης, και σε απόλυτη συνεργασία, να γίνουν εντατικά οι έλεγχοι και οι παρεμβάσεις στο αστικό περιβάλλον, που εκτελεί αυτόνομα ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας.

Παράλληλα, ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών “Πελοπόννησος ΑΕ”, εντατικοποίησε ήδη την εντομολογική και επιδημιολογική επιτήρηση σύμφωνα με τις οδηγίες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας.
«Οι σωστοί χειρισμοί, η υπεύθυνη πληροφόρηση του κοινού, η διεπιστημονική συνεργασία και η ολοκληρωμένη διαχείριση αποτελούν προτεραιότητα για την Περιφέρεια Πελοπόννησο στην αντιμετώπιση περιορισμού της νόσου», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

105 Συνολικές προβολές, 1 Σήμερα

Leave a Reply