ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Σιδηρόκαστρο, το Χωριό των Αγαλμάτων

0

ΤΥΧΗ αγαθή μας οδηγεί απόψε το βράδυ και ώρα 8, στο ένδοξο και ηρωικό Σιδηρόκαστρο, το θρυλικό και διεθνώς πλέον γνωστό και ως Χωριό των Αγαλμάτων, για την εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Σιδηροκαστρίτη γλύπτη διεθνούς φήμης Κώστα Γεωργακά που τα έργα του κοσμούν το χωριό και είναι μια συνεχή έκπληξη.

ΜΙΑ εκδήλωση τιμής και μνήμης λοιπόν απόψε για το σπουδαίο Κώστα Γεωργακά με πρωτοβουλία της «ΦΩΝΗΣ» και των Συλλόγων των Σιδηροκαστριτών, ως αναγνώριση της σπουδαίας προσφοράς του δημιουργού στη γενέτειρά του.

ΕΡΓΑ φτιαγμένα από μπρούτζο και μάρμαρο που όμως απέκτησαν ψυχή χάρη στον εμπνευσμένο δημιουργό τους, που φέτος συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το θάνατό του.

ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ δεν είναι ένα τυχαίο χωριό και δεν μπορεί να είναι τυχαίο, όταν εκτός από τον γλύπτη Κώστα Γεωργακά, έβγαλε και το θρυλικό Αστραπόγιαννο της αντίστασης Δημήτρη Κυριαζή, λογοτέχνη και σπουδαίο άνθρωπο, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή στα 97 του χρόνια, έφηβος στην ψυχή και σε εγρήγορση ως την ύστατη ώρα.

ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ μια σημαντική βραδιά η αποψινή και αξίζει να την παρακολουθήσουν όσοι περισσότεροι γίνεται ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τον δημιουργό Κώστα Γεωργακά αλλά και για το ίδιο το Σιδηρόκαστρο, που δικαίως θεωρείται ως ένας «παράδεισος της γλυπτικής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ το βράδυ στην εκδήλωση όπου είμαστε όλοι προσκεκλημένοι.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες.

Θανάσης Παντές

 

Leave a Reply