ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

20 Αυγούστου η μετακομιδή στην Πύλο των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα

0

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί την εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος για την μετακομιδή των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, που θα πραγματοποιηθεί στην Πύλο.

Η διαδικασία ανακομιδής των οστών του Έλληνα Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα ξεκίνησε τέλη Ιουλίου στο πρώτο Νεκροταφείο Πατρών, με προορισμό τον τόπο καταγωγής του μεγάλου Έλληνα Ολυμπιονίκη, την γενέτειρά του, Πύλο Μεσσηνίας.
Την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη τελετή μετακομιδής των οστών στην Οικία του πρώτου Έλληνα Ολυμπιονίκη, στην Πύλο κι αποτελεί όπως είχε δηλώσει τότε και κατά την έναρξη της διαδικασίας ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, «Σημαντική στιγμή για τους Δημότες Πύλου-Νέστορος οι σημερινές, καθώς μετά από αρκετά χρόνια, τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα, ενός ανθρώπου που πάντα θα στέκεται στις καρδιές μας λόγω του ήθους του και της αγάπης του για την πατρίδα, ξεκινάνε το ταξίδι της επιστροφής στη γενέτειρά του, από όπου και ξεκίνησε η μεγαλειώδη του πορεία. Επιτέλους, γίνεται πραγματικότητα ένας διακαής πόθος όλων των Πυλίων και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γι’ αυτό.»

Leave a Reply