ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

5ωρη πεζοπορία στο Φαράγγι του Λούσιου & επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα για τους πεζοπόρους του ”Ευκλή”

0

Στα μονοπάτια του Λούσιου ποταμού στην Αρκαδία περπάτησαν την Κυριακή 6 Αυγούστου, οι περιηγητές του Σ.Π.Ο.Κ. Ευκλής, εξόρμησαν στο πανέμορφο Φαράγγι του Λούσιου ποταμού στην Αρκαδία, αψηφώντας την πολύ ζέστη. Το πρωινό ραντεβού δόθηκε, όπως πάντα στα γραφεία του Συλλόγου και το πρόγραμμα περιελάμβανε εκτός από την 5ωρη πεζοπορία επίσκεψη και στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης (900 μ υψόμετρο), στην Μονή Φιλοσόφου, στην Παλαιά Μονή Φιλοσόφου (Κρυφό Σχολειό), στην Μονή Προδρόμου, στο Γεφύρι της Αρχαίας Γόρτυνας και στο Ασκληπιείο της.
eyklhs-pezoporiko-1
Η διαδρομή στα ”Μονοπάτια του Λούσιου” ξεκίνησε από το Μουσείο Υδροκίνησης της Δημητσάνας, δίπλα στα ορμητικά νερά που κινούσαν τους μπαρουτόμυλους της Ελληνικής Επανάστασης και μέσα σ’ ένα εκπληκτικό τοπίο με οργιώδη βλάστηση.
Πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στην Μονή Φιλοσόφου, στη δυτική μεριά του Φαραγγιού, για τις απαραίτητες ανάσες και για ανεφοδιασμό με δροσερό, τρεχούμενο νερό. Οι πεζοπόροι του ”Ευκλή” συνέχισαν μέσω μονοπατιού, για μισή ώρα περίπου, μέχρι τη Παλαιά Μονή Φιλοσόφου που ήταν και το Κρυφό Σχολειό και στη συνέχεια, κατευθύνθηκαν προς τη Μονή Προδρόμου, η οποία είναι κτισμένη στη ρίζα του βράχου, όπου έκαναν ένα διάλειμμα για να απολαύσουν τη θέα του Φαραγγιού.
Δυστυχώς έφτασαν εκεί μετά τη 1 το μεσημέρι γεγονός που δεν τους επέτρεψε να την επισκεφθούν καθώς οι μοναχοί κλείνουν την Μονή κατά τις απογευματινές ώρες (13:00 με 17:00).
eyklhs-pezoporiko-3
Τελευταίο, κατηφορικό πλέον κομμάτι, μέχρι τη Γέφυρα της Αρχαίας Γόρτυνας, (με το Ασκληπιείο της) όπου οι πραγματικά θαρραλέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ποταμού για να δροσιστούν από το πολύωρο περπάτημα.
eyklhs-pezoporiko-6
Νωρίς το απόγευμα απόλαυσαν τον καφέ τους στο χωριό Ελληνικό και φωτογραφήθηκαν μπροστά από το ανακαινισμένο Δημοτικό Σχολείο.
Πολλά μέλη της καλαματιανής ομάδας του Ευκλή υποσχέθηκαν, ότι την συγκεκριμένη διαδρομή, θα την ξανακάνουν το Φθινόπωρο, με τους ιδιαίτερους φυσικούς χρωματισμούς εκείνης της εποχής.
eyklhs-pezoporiko-5
Η διοίκηση και οι υπεύθυνοι του πεζοπορικού τμήματος ευχαριστούν το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας για την παρουσία τους και ιδιαίτερα την αρχηγό Πόλα Γεωργούλια, την Αγγελική Μπαμπούσουρα και τον Γεώργιο Γκιουλέα.
eyklhs-pezoporiko-4

Βραδιά μπύρας στον Ιππόκαμπο
Επόμενη δράση του Ευκλή μια …βραδιά μπύρας, αύριο στον Ιππόκαμπο.
Μια βραδιά για τους φίλους του Συλλόγου Πεζοπόρων Ορειβατών Καλαμάτας ”Ευκλής” στο παραλιακό μαγαζί ”Ιππόκαμπος” (Ναυαρίνου 175 και Αύρας ) στις 21:30 για ένα ξέγνοιαστο Σαββατόβραδο μακριά από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Η βραδιά θα έχει happenings!

Leave a Reply