ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Βαρουφακιάδα με παρενέργειες(;)

0

ΓΑΤΟΝΙ ο Yanis. Εφτάψυχες οι γάτες. Εφτάψυχος ο κοριοβαρουφάκης.

ΠΡΩΤΑ τα έβγαλε όλα στη φόρα. Για να τους πάρει μαζί του στο όποιο σκοτάδι. Στο «Γουδή» ας πούμε. Για να απενοχοποιηθεί ο ίδιος. Αφού ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις. Για να τεκμηριώσει το κατηγορητήριό του ότι η «παρέα» συνιστούσε κάτι σαν «συμμορία» παρά σαν κυβερνητική ομάδα. Και για να εξισώσει με τις τελευταίες δηλώσεις, τον Τσίπρα με τον Σαμαρά και τον Στουρνάρα!

Η «ΣΥΜΒΟΥΛΗ» και «προτροπή» του προς τον πρώην ευεργέτη και στον πληθυντικό μάλιστα: «Ζητήστε συγγνώμη από Σαμαρά και Στουρνάρα ή σταματήστε τους προσβλητικούς πανηγυρισμούς περί εξόδου στις αγορές»!

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε λοιπόν: Μα φυσικά η πολιτική είναι μία. Μα φυσικά είναι μονόδρομος η σχέση της Σωρρακώσταινας με την Ευρωζώνη!

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ «ευεργετικά» τα Μνημόνια υπό τον όρο εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων!

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ο Τσίπρας περισσότερα έδωσε στην τρόικα απ’ όσα ο Σαμαράς. Μα φυσικά είναι συμφέρουσα για το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες μια αριστερή κυβέρνηση που θα ακολουθήσει πιστά τις εντολές της τρόικας!

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ έτσι, με την υποταγή της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ εννοείται, καταρρίπτεται κάθε ίχνος αντίστασης, ότι δηλαδή υπάρχει μια εναλλακτική πολιτική λύση στο πλαίσιο της Ευρωζώνης!

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ οι Ευρωπαίοι προτιμούσαν και προτιμούν Τσίπρα επειδή όλα τα μέτρα πέρασαν και εφαρμόστηκαν χωρίς να ανοίξει μύτη!

ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ο Τσίπρας ήταν και είναι το «λουκούμι» του Σόιμπλε. Μα φυσικά η μετάλλαξη και η στροφή του προς τα δεξιά αποτελεί ένα πρώτης τάξεως τιμωρητικό παράδειγμα προς κάθε απείθαρχη φωνή, προς κάθε άτακτο παιδί των χωρών της Ευρωζώνης!

Ο ΚΟΡΙΟΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ δεν λέει τίποτα καινούριο. Μηδέν εις το πηλίκον. Και πρέπει, την ώρα που ανοίγει το στόμα του και εκστομίζει όλη αυτή την κοινότοπη αερολογία, να αναλογιστεί ένα πράγμα. Το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τον πρώην ευεργέτη και αφεντικό του».

***

ΕΝ ΜΕΣΩ καλοκαιρινής ραστώνης να ασχολούμαστε με τη Βαρουφακιάδα μοιάζει να είναι μαζοχισμός.

ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ πάντως και το άρθρο του Δημήτρη Δανίκα απ’ όπου το χαρακτηριστικό απόσπασμα που προηγήθηκε στη στήλη.

ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ Βαρουφάκη αναμένεται να έχει συνέχεια μετά το καλοκαίρι και εν όψει της έκδοσης του βιβλίου του στα ελληνικά τον Οκτώβριο.

ΩΣ ΤΟΤΕ θ’ ακούσουμε πολλά εκ μέρους του κι ό,τι θέλετε ας πιστέψετε.

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ την συνέντευξη που έδωσε στο Πρώτο Θέμα, ομολογώ πως τα όσα λέει περί Plan B και Plan X, αρκούν για να μπερδευτεί και ο πιο καλοπροαίρετος.

ΑΛΛΑ γενικότερα η όλη συνέντευξή του ακόμα κι αν δεχτείς ως ακριβή τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, δύσκολα γίνεται πιστευτός.

ΑΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ο Βαρουφάκης δεν πείθει όσα «ν», κι αν βγάλει από το όνομά του, όσο σταριλίκι κι αν πουλήσει.

ΚΑΙ δεν πείθει όχι γιατί ο ίδιος είναι περισσότερο αναξιόπιστος από τους «άλλους» αλλά γιατί κι αυτός όπως και οι «άλλοι» κινούνται στο ίδιο αναξιόπιστο πολιτικό τοπίο που πλέον μοιάζει κινούμενη άμμος.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, καταμεσίς του Αυγούστου και η Βαρουφακιάδα προκαλεί δυσφορία και δυσθυμία ακόμα και στους πιο αδιάφορους, πόσο μάλλον στην Αίγινα που παραθερίζει ο ΓιάΝης με το ένα ν στο όνομά του και στους Αιγινίτες που ούτε να τον βλέπουν δεν θέλουν, όπως με πληροφόρησαν φίλοι που παραθερίζουν στο νησί.

Η ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ωστόσο για το τι θα γίνει όταν θα κυκλοφορήσει το βαρουφάκειο πόνημα στα ελληνικά δεν μπορεί να αγνοηθεί, μη γελιόμαστε αλλά περί αυτού προς το φθινόπωρο.

ΑΠΟ κει και πέρα επιστρέφοντας στο άρθρο του Δανίκα τα όσα αναφέρει επιβεβαιώνουν την άποψη που ο γράφων και άλλοτε είχε υποστηρίζει πως η προηγούμενη κυβέρνηση «δραπέτευσε» όσο πιο εύσχημα μπορούσε για να’ρθει η επόμενη και να κάνει χειρότερα τα χειρότερα που είχε βρει.

ΚΑΙ βέβαια εννοείται πως καμία συγγνώμη προς τους κυβερνώντες, πρώην και νυν δεν χρειάζεται από τους πολίτες.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ δυστυχώς είναι που πλήρωσαν και πληρώνουν τις λάθος επιλογές των πολιτικών, οι οποίοι οφείλουν συνεχώς να απολογούνται και να κρίνονται.

Θανάσης Παντές

Leave a Reply