ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανθρώπινο χέρι πίσω από τις επαναλαμβανόμενες φωτιές στους Μπλεμενιάνους Τριφυλίας;

0

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010… φωτιά, Σεπτέμβριος 2013… φωτιά, Αύγουστος 2017 εκ νέου φωτιά στο ίδιο σημείο με σκοπό να κάψει την οροσειρά έως τις κορυφές… για βοσκοτόπια;;; Αυτό σιγοψιθυρίζουν στην περιοχή και μάλλον η έρευνα της Πυροσβεστικής μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη.

Διότι από το ίδιο σημείο ξεκίνησε η φωτιά που έκαψε χιλιάδες στρέμματα την δεκαετία του ’80 απειλώντας την πόλη της Κυπαρισσίας, φτάνοντας μάλιστα μέχρι τις παρυφές της Άνω Πόλης.

ΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ γνωρίζουν πρέπει να μιλήσουν. Διότι η φωτιά είναι ανθρώπινο δημιούργημα μετά από τόσες… συμπτώσεις και μάλιστα στο ίδιο σημείο!!! Και συμπτώσεις επαναλαμβανόμενες παύουν να είναι συμπτώσεις, σύμφωνα με διαχρονική ρήση, που κρύβει μέσα της σοφία αλλά και λογική!

ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ, όπως γράφει και σε σχόλιο του ο πρώην αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης ότι  “ότι κάποια στιγμή ο άνεμος γυρίζει και αλλάζει κατεύθυνση… Και φαντάζομαι δεν έχετε σπίτια αντιπυρικά..!!”

Όλα, λοιπόν, οδηγούν στο ότι κάποιο ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από τις φωτιές στους Μπλεμενιάνους! Αλλωστε οι πρόσφατες διαπιστώσεις Πυροσβεστικής και Αυτοδιοίκησης για τις φωτιές στην Πυλία και η λήψη προληπτικών μέτρων με τη συμμετοχή εθελοντών, δείχνουν το δρόμο για ανάλογα μέτρα και στην Τριφυλία πριν να είναι αργά! «Καραούλι για τις φωτιές» έγραφε πρωτοσέλιδα η «Φ» επαινώντας την πρωτοβουλία. Ας μην εφησυχάζουμε, λοιπόν, γιατί εμπρηστές και πυρομανείς καιροφυλαχτούν…!

Από τον ΓΙΑΝΝΗ MΠΟΖΙΚΑ

 

Leave a Reply