ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί «ξυπνήματος» πολιτικών και η εκδήλωση στο Σιδηρόκαστρο

0

«”ΑΝ ΑΛΛΕΣ κυβερνήσεις έδιναν αυτά που έδωσα εγώ, η τρόικα θα είχε κλείσει τη συμφωνία. Τους έδωσα περισσότερα απ’ ό,τι τους έδωσε ο Σαμαράς και ακόμη θέλουν να με τιμωρήσουν, όπως είχες πει. Ας δούμε το θέμα κατάματα. Δεν θέλουν να δώσουν συμφωνία ούτε σε μένα ούτε σε σένα”.

ΑΥΤΑ φέρεται να είπε ο Αλέξης Τσίπρας στον Γιάνη Βαρουφάκη στο Μέγαρο Μαξίμου (αφήγηση του πρώην υπουργού στο βιβλίο του «Ενήλικοι στο δωμάτιο») το βράδυ μετά το δημοψήφισμα. Ο κ. Τσίπρας ήταν, λέει, φανερά εκνευρισμένος με τη συντριπτική νίκη του «Οχι» – θα υποχρεωνόταν τα επόμενα 24ωρα να κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για να συμβιβασθεί με τους δανειστές.

ΤΟ ΙΔΙΟ συναίσθημα απόγνωσης είχε νιώσει εξάλλου και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στα τέλη  του 2014 όταν η τρόικα προέβαλε διάφορα προσκόμματα για να μη συμφωνήσει στο e-mail Χαρδούβελη και να μην κλείσει την πέμπτη αξιολόγηση που θα επέτρεπε τη χώρα να τελειώνει με τα μνημόνια και να βγει μόνη της στις αγορές μέσα στο 2015.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ έβλεπαν τη δημοτικότητα της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου να φθίνει και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει συνεχώς έχοντας καβαλήσει το κύμα του λαϊκισμού. Γιατί, λοιπόν, να κλείσουν συμφωνία και να μην περιμένουν να δώσουν τα χέρια με τον νέο Πρωθυπουργό της Αριστεράς που θα αναγκαζόταν να υπηρετήσει και αυτός τους σκοπούς τους;».

***

ΟΠΩΣ έστρωσε ο κ. Τσίπρας έτσι θα κοιμηθεί, τονίζει ο Νότης Παπαδόπουλος στο άρθρο του που απόσπασμα ήδη παρέθεσα.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ βέβαια δεν είναι πως θα κοιμηθεί ο Τσίπρας αλλά πως θα ξυπνήσουμε εμείς που ήδη υφιστάμεθα τις ενύπνιες εμπνεύσεις των πολιτικών σε όλη αυτή την περίοδο της κρίσης.

ΑΥΤΟ το «ξύπνημα» πάντως φαίνεται να αργεί ακόμα κι ας σταθούμε στα όσα στο άρθρο αναφέρονται.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το άρθρο βασίζεται και πάλι στα λεγόμενα του Βαρουφάκη τα οποία ο αρθρογράφος τα κάνει παντιέρα για να στηρίξει τις θέσεις του.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι ο μόνος, και από το φθινόπωρο που το βιβλίο θα κυκλοφορήσει και στα ελληνικά θα γίνει παντιέρα για πολλούς ακόμα.

ΦΥΣΙΚΑ και έχει ευθύνη και ο Τσίπρας για όλα αυτά και αλίμονο να μην είχε αφού τυγχάνει πρωθυπουργός της χώρας.

ΑΥΤΟ δα έλειπε να δήλωνε ανεύθυνος όπως άλλωστε άλλοι είχαν δηλώσει στο παρελθόν πριν από αυτόν.

ΚΙ ΟΜΩΣ ούτε ο Τσίπρας γλιτώνει τελικά από τον «κουβά» στον οποίο ρίχνει τους άλλους, καταλογίζοντάς τους ευθύνες.

ΤΟ ΙΔΙΟ κάνει άλλωστε και ο Μητσοτάκης στην απέλπιδα προσπάθειά του να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη και στην προκειμένη περίπτωση Τσίπρας στη θέση του Τσίπρα.

***

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ασφαλώς η επίσκεψη στο Σιδηρόκαστρο το ήδη γνωστό πανελληνίως χωριό των αγαλμάτων και πολύ το χάρηκαν που βρέθηκα στον τόπο που έβγαλε επιφανείς όπως ο Γεωργακάς, ο Κυριαζής Αστραπόγιαννος και άλλοι.

ΙΔΑΝΙΚΗ αφορμή η εκδήλωση που πραγματοποίησε η «ΦΩΝΗ» με τους τοπικούς φορείς των Σιδηροκαστριτών.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η εκδήλωση και οι ομιλητές Γιάννης Γκούζος, Γιάννης Χριστόπουλος, Μαρία Λιακάκη, Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Παναγιώτης Νίκας, Παναγιώτης Τσακανίκας, Θανάσης Κυριαζής και Θανάσης Τσαμούλης, έδωσαν το δικό τους στίγμα με αφορμή το σπουδαίο έργο του σημαντικού γλύπτη Κώστα Γεωργακά.

ΟΣΟ για την πρότασή μου να γίνει στο Σιδηρόκαστρο Συμπόσιο Γλυπτικής, οι διεργασίες ήδη ξεκίνησαν και σύντομα θα έχουμε να πούμε περισσότερα.

Leave a Reply